Cavea Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam pytanie do kiedy Windows 8.1 będzie dostawał poprawki bezpieczeństwa na laptopach z procesorem i7-6700HQ? Laptop nie jest wymieniony jak zakwalifikowany bo nie ma tu MSI:https://support.microsoft.com/pl-pl/help/11675/windows-7-windows-8-1-skylake-systems-supported Ale czytałem w innym miejscu że Microsoft ustąpił i bedą poprawki (aktualizacje) bezpieczeństwa dla wszystkich maszyn z i7-6xxx aż do 10-I-2023:https://www.pcworld.pl/news/Windows-7-i-Windows-8-1-z-wsparciem-dla-Skylake-do-konca-cyklu-zycia,405981.html Google podaje mi różne informacje, więc nie wiem. Proszę o informację z Waszej wiedzy do kiedy będą te aktualizacje do Win.8.1 na laptopie MSI/i7-6700HQ? Pytam bo z różnych względów pasowałby mi zakup takiego laptopa - w najbliższych dniach, ale chcę mieć wsparcie Windows 8.1 O ile się da wolałbym na razie uniknąć Windows 10. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Tu masz rozpisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavea Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Nic nie widzę o Skylake pod tym linkiem co podałeś. Sprawa rozchodzi się o procesory Skylake do których Microsoft, w jednej z wersji, nie chce dawać aktualizacji Windows 8.1 Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jak można chcieć Windowsa 8.1 względem 10 to nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavea Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie akceptuję że Microsoft może mi odinstalowywać zdalnie programy na moim komputerze, według ich uznania. Np. będę pisał coś pod Androida w Android Studio a MS uzna że to nie jest koszerne i odinstaluje Android Studio. Plus słyszałem że Windows 10 ma mechanizmy ostrej inwigilacji. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 To bez znaczenia jaki jest procesor. Skoro producent laptopa przewiduje Windows 8.1 to MS będzie działać do tego co w linku. Inną sprawą są sterowniki dla poszczególnych elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...