Przemek669 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Witajcie. Posiadam sprzęt oparty o H270M, G4560, 8GB RAM 2400 oraz GF 1050TI. Gram w zasadzie tylko w PUBG i doświadczam dość nieprzyjemnego zjawiska stutteringu. Gra utrzymuje mi 70-80 FPS z nielicznymi framedropami do 45-50 FPS, jednak raz na jakiś czas widać stutter, co gorsza najczęściej podczas celowania - potrafi wtedy zmrozić się na 0,2 sek. Takie samo zjawisko jest w FarCry 3 i 4 oraz GTA V, więc nie jest to do końca kwestia kiepskiej optymalizacji samego PUBGa. Co do PUBG - detale ustawione wszystkie na BARDZO NISKIE poza antyaliasingiem oraz teksturami, które ustawione są na WYSOKIE. Ustawienie całości na BARDZO NISKIE nic nie zmienia. Co udało mi się wywalczyć - wyłączyłem w BIOSie funkcję HPET, co zmniejszyło ilość stutterów do minimum, ale jednak... Mam obawę, że jednak procek nie wyrabia... W związku z powyższym i wracając do meritum - mam około 1400zł, które mógłbym włożyć w upgrade mojego PC i tutaj prośba i pytanie do Was: na co to wydać? Myślałem o i5 7600k, zrobiłem sobie nawet porównanie rozważając przejście na inną platformę: A może zamiast tego GF 1060 6GB? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Przemek669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Bierz Ryzena 1600x lub poczekaj na R5 2600- chociaż rewolucji nie będzie, a płyty główne B450 dopiero za minimum 2 miesiące. PUBG ładnie śmiga na ultra bez dropów. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtu Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Poczekaj do piątku u Liptona będzie test tanich płyt Intela to wybierzesz coś z tańszych płyt i do tego i5 8400 a jak nie chcesz czekać to b350 z dobrą sekcja zasilania np. ASRock Fatal1ty Gaming K4 sam mam i sobie chwalę na to wrzuć Ryzen 5 1600 bez X i zrób OC będziesz miał to samo co 1600x więc bez sensu jest dopłacać ale ogólnie poczekał bym na test tanich płyt do coffe lake. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek669 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zapomniałem o 2 dość ważnych kwestiach - płyta musi mieć kontroler RAID oraz format micro ATX. Co sądzicie o Gigabyte H370M D3H ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...