Pietia(lania) Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Panowie i Panie Mam mega problem z windowsem serwer 2008 standard posypał sie system ... zdaża się ;-) żeby go odzyskac potrzebuję zrobić uaktualnienie istniejącego systemu (czyli nadpisanie plików systemowych bez ruszania reszty) jest tylko jeden problem : nie moge tego zrobić ponieważ płyta ktora mam uniemożliwia zrobienie takiego myku oczywiście pliki iso są niedostępne jak to uruchomic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Hej, To nie XP żeby robić instalację naprawczą bootując z płyty, in-place upgrade uruchomi się tylko z wewnątrz działającego OS-u. Co tam padło, że system się posypał? Jak tylko pliki systemowe, to warto przejechać sfc w trybie offline: https://blogs.technet.microsoft.com/askcore/2007/12/18/using-system-file-checker-sfc-to-fix-issues/ Pzdr, czapla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Myślisz że tak nie robiłem posypał się hal.dllsfc nie daje rady 2008 nie ma dism więc [gluteus maximus] Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie napisałeś, że robiłeś, to skąd miałem wiedzieć :P Jak masz dostęp do płytki z nowszym OS-em, to możesz spróbować zabootować i potraktować dismem w trybie offline. Jakie funkcje złapie to drugie pytanie. Znalazłem jeszcze coś takiego: https://www.dell.com/support/article/us/en/19/sln163398/how-to-repair-the-windows-blue-screen-error-bad-or-missing-haldll-?lang=en Spróbować nie zaszkodzi, jeśli sam system plików się nie posypał. Próbowałeś przeszczepić sam plik z działającej instalacji, choćby z LiveCD? pzdr Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Temat ogarnięty SFC nie dal rady DISM nie dzialał (2008 bazuje na Viście więc nie ma obrazu bazującego na systemie (czy jak to się tam zwie) ... udalo sie wygrzebac stary backup i podmieniłem uszkodzone pliki ;-) jak to się mówi : ludzie dzielą się na tych co robią backupy i na tych którzy będą je robić (na szczeście jestem w 1 grupie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...