Minemaniak1 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam Potrzebuję zakupić drukarkę do użytku domowego. Konkretny budżet nie jest ustalony, wolałbym jednak nie przekraczać 250zł (ew. z 50 można dołożyć jeśli faktycznie warto). Co koniecznie potrzebne: -tania w eksploatacji -Łączność WiFi -zeby nie była gigantycznych rozmiarów -Możliwość użycia jej pod Linuksem Czy atramentowa czy laserowa? Nie wiem, używana będzie raz na 2-3 dni, fajnie by było żeby była kolorowa, żeby zdjęcia podrukować, więc wtedy tylko atrament chyba? Oczywiście dobrze by było mieć jakąś fajną jakość wydruków. Szybkość bez znaczenia, nie będzie jakoś intensywnie używana. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
direct39 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Od prawie 2 lat mam Brother HL-1210WE (monochromatyczna laserówka). Ma Wi-Fi, drukuje bez zarzutu, zamienniki tonerów są śmiesznie tanie (dwie dyszki!). Sterownik m.in. pod Linuksa jest na stronie producenta, instalacja szybsza i prostsza, niż w Windows. Na ten moment kosztuje ok. 300zł. Z wad - widziałem cichsze drukarki. Moim zdaniem warto. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez direct39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2018 Jeżeli raz na 2-3 dni to lepiej sprawdzi się atramentowa. Wspomniana marka - Brother, to bardzo dobre rozwiązanie z uwagi na bardzo niską zawodność, 3-letnią gwarancję i, co najważniejsze, bezproblemową współpracę z naprawdę tanimi zamiennikami (ja do swojego DCP-J125 kupuje Actisy za 12 zł per sztuka). 300 zł to trochę mało, jak na Brothera z WiFi, ale tania drukarka, nie zawsze kosztuje mało, kalkulacja ceny, pojemności i wydajności materiałów eksploatacyjnych jasno tego dowodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...