Nazaru Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam, Moja mama chciała kupić sobie pierwszy smartfon i zleciła mi to zadanie. Ja właściwie nie mam zbytnio wiedzy w tym zakresie, ale obiecałem że pomogę, więc się zwracam do forum. Mama myślę, że nie będzie korzystać z wielu funkcji, dlatego najlepiej żeby model był jakiś prosty z dużymi literami, baterią działającą długo, przyzwoitym aparatem. Mówiła, że raczej chce kupić nowy (nie używany) i budżet ok 300zł, ew trochę więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Chyba raczej trochę więcej. Za 300zł to nie będzie miał telefon żadnej z tych cech które wymieniłeś. Z tanich to Xiaomi Redmi 5A, ale jak musi być USB-C, bo problem dla mamy trafiać w microUSB, to Sony Xperia L1 lub Samsung Galaxy A3 (2017). Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez barwniak 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TytymeK Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2018 jak bierzesz pod uwagę b-brandy to myPhone Prime Plus powinien jej wystarczyć, ma 2GB ramu wiec będzie działać płynnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 21 godzin temu, TytymeK napisał: jak bierzesz pod uwagę b-brandy to myPhone Prime Plus powinien jej wystarczyć, ma 2GB ramu wiec będzie działać płynnie Kolejny spam reklamowy gónwa od majfona..??? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zamów z Chin Xiaomi 4A :P albo z polsza za 4 stówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Panuje, mylne, przekonanie, że jeżeli ktoś zaczyna przygodę ze smartfonami to nie istotne jest, jaką wydajnością legitymuje się pierwszy smartfon. A jest to bardzo istotne, ponieważ po pierwsze, początkujący potrzebuje wydajności i niezawodności w takim samym stopniu co zaawansowany użytkownik, po drugie warto byłby nie zniechęcać takiej osoby jakimś zacinającym się szrotem. MyPhone Prime Plus to delikatnie mówiąc niezbyt wydajny smartfon. Wniosek jest jeden i nie do końca wygodny - trzeba trochę poszerzyć budżet lub/i rozglądnąć się za używką. Z nowych sensownym wyborem może być faktycznie wspomniany 4A, ale to absolutne minimum. Bardziej polecałbym przełożyć "projekt" o miesiąc kupić pełnoprawnego smartfona - Redmi 4X. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazaru Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Witam, Minął rok, a nie chcę zakładać nowego wątku, żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać. Xiaomi Remi 4X okazał się strzałem w dziesiątkę, którego obecnie posiadam i jest zadowolony. Teraz pytanie, czy coś się zmieniło w ciągu roku, bo znowu będę się rozglądał za używką w budżecie 300-400zł. Smartfon ma być dla żony(obecnie Lumia 635). Nie potrzebuje bajerów, byle by był w miarę prosty i stabilny system, przyzwoity aparat. Na jakie modele warto zwrócić uwagę, co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m37 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Jeżeli odpowiadał ci Redmi 4X, w tej cenie niezły jest Redmi 6A. Ewentualnie Motorola Moto E5 trochę wiekszy ekran i pojemniejsza bateria. Za to w motoroli slabszy procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...