Skocz do zawartości
tomasz6662

Monitor 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć
Proszę o pomoc w wyborze monitora do 1000 zł.
Zastosowanie to głównie internet, filmy, autocad (i kilka innych programów do projektowania), programowanie, rzadko gry.
Będę siedział w odległości od monitora - 50-70 cm. Waham się co do wielkości od 24 do 32 cali - wiem, rozpiętość bardzo duża.
Monitor będzie podłączony do zintegrowanej grafiki - przynajmniej przez jakiś czas.
Wpadły mi w oko:
16:9

LG 24MP59G-P

Philips 272B8QJEB
ACER K272HULDBMIDPX
AOC Q3279VWF (nie za duży?)

A może warto dołożyć 250zł do Lenovo L27q?

21:9
LG 29UM59-P

16:10

Dell U2412M

Może jakiś poleasingowy Nec MultiSync EA244WMi ?
Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje.

pozdrawiam

Edytowane przez tomasz6662

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Patronix napisał:

Opyla się 200 zł i masz Lenovo L27q-10 https://www.x-kom.pl/p/361947-monitor-led-27-289-lenovo-l27q-10-srebrny.html spoko bo jest 2560 x 1440 i IPS :)

Philips 272B8QJEB
ACER K272HULDBMIDPX

też są 2560 x 1440 i IPS i mają regulację wysokości. Tylko za dużo o nich opini to nie ma i to problem by nie wtopić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden z tych trzech monitorów nie ma regulacji wysokości (Height). Jeżeli monitor ma w standardzie płytkę Vesa 10cm na 10cm, to mógł Byś dokupić biurkowy stojak pod monitor z Allegro. Taki z regulacją wysokości. 

Acer z regulacją wysokości Height owszem może być, tylko będzie kosztować o jedno zero więcej. 

Acer BE270UBMJJPPRZX czarny 1599zł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie do końca. W linku  widać dokładnie, że Philips ma i w opisie też stoi napisane. Co do Acera to zgoda. Nie ma, mój błąd.

https://www.purepc.pl/monitory/philips_272b8qjeb_27_cali_10bitowy_panel_wqhd_za_1119_zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było wzmianki o regulacji wysokości na stronie sklepu. Na stronie producenta widnieje wzmianka iż monitor regulację wysokości posiada. Bardzo ładny monitor o stonowanym eleganckim wyglądzie bez nowoczesnego polotu desingerskiego.  Pamiętaj, żeby włączyć Low Blue Light. 

Philips 272B8QJEB/00 czarny

https://www.philips.pl/c-p/272B8QJEB_00/monitor-lcd-qhd/dane-techniczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi