Modryyy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Sorki ze tu pisze ale nie moge znaleźć działu odpowiedniego. Zrobiłem upgrade kompa i nie odpala się. Płyta główna jak by działa podświetla się na pomarańczowo (płyta to gigabyte Z370p d3) Więc pomyślałem, że może coś karcie graficznej się podziało, więc ją odłączyłem i podłączyłem kablem hdmi do monitora. I tez nic. Chłodzenie się odpala (fera 3 oraz chłodzenie w obudowie. Ale jak była podłączona karta graficzna, to podświetlała się, ale jej wiatraki stały w miejscu (radeon rx 470 strix) Jakieś pomysł? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Modryyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jaki zasilacz masz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modryyy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) CPU: i5-8400 gpu: radeon rx470 strix zasilacz: silentiupc vero l2 500w Obudowa: Silentiumpc rg1 dysk: toshiba p300 1 tb Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Modryyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modryyy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Doszedłem do wniosku, że to chyba z płytą nie halo. Bo po podłączeniu karty graficznej, to niby ledy na płycie pokazywały że działa, a na karcie też że ma zasilanie, a po uruchomieniu to chłodzenie karty graficznej się nie uruchamia. Czyli coś z płytą nie ten teges. Ale też dziwne, bo reszta chłodzenia, jak z obudowy, czy na cpu (fera 3 działały). Może ta płyta miała zjechane wejścia i kości, a tylko piny działały. Tyle niewiadomych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiec po kolei: 1. Czy podłączyłeś do płyty zasilanie 8pin EPS (w górnym lewym rogu). 2. Płyta jest przykręcona do metalowych kołków, a nie bezpośrednio do obudowy? 3. Możesz przełożyć kartę do drugiego slotu i sprawdzić czy się uruchomi. Na początek i tak próbowałbym odpalić komputer na integrze intela. 4. Czy do płyty masz podłączony "speaker", czy wydaje on jakieś dźwięki? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez rolercoster 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modryyy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Do zamknięcia, cooler mi zasłonił zasilanie 8pin i przez 7 h go nie widziałem, masakra XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Cieszę się, że już 1pkt pomógł. Pozdrawiam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...