Modryyy 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 (edytowany) Sorki ze tu pisze ale nie moge znaleźć działu odpowiedniego. Zrobiłem upgrade kompa i nie odpala się. Płyta główna jak by działa podświetla się na pomarańczowo (płyta to gigabyte Z370p d3) Więc pomyślałem, że może coś karcie graficznej się podziało, więc ją odłączyłem i podłączyłem kablem hdmi do monitora. I tez nic. Chłodzenie się odpala (fera 3 oraz chłodzenie w obudowie. Ale jak była podłączona karta graficzna, to podświetlała się, ale jej wiatraki stały w miejscu (radeon rx 470 strix) Jakieś pomysł? Edytowano Kwiecień 24, 2018 przez Modryyy 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Setnik 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 Jaki zasilacz masz 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Modryyy 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 (edytowany) CPU: i5-8400 gpu: radeon rx470 strix zasilacz: silentiupc vero l2 500w Obudowa: Silentiumpc rg1 dysk: toshiba p300 1 tb Edytowano Kwiecień 24, 2018 przez Modryyy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Modryyy 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 Doszedłem do wniosku, że to chyba z płytą nie halo. Bo po podłączeniu karty graficznej, to niby ledy na płycie pokazywały że działa, a na karcie też że ma zasilanie, a po uruchomieniu to chłodzenie karty graficznej się nie uruchamia. Czyli coś z płytą nie ten teges. Ale też dziwne, bo reszta chłodzenia, jak z obudowy, czy na cpu (fera 3 działały). Może ta płyta miała zjechane wejścia i kości, a tylko piny działały. Tyle niewiadomych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolercoster 12 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 (edytowany) Wiec po kolei: 1. Czy podłączyłeś do płyty zasilanie 8pin EPS (w górnym lewym rogu). 2. Płyta jest przykręcona do metalowych kołków, a nie bezpośrednio do obudowy? 3. Możesz przełożyć kartę do drugiego slotu i sprawdzić czy się uruchomi. Na początek i tak próbowałbym odpalić komputer na integrze intela. 4. Czy do płyty masz podłączony "speaker", czy wydaje on jakieś dźwięki? Edytowano Kwiecień 24, 2018 przez rolercoster 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Modryyy 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 Do zamknięcia, cooler mi zasłonił zasilanie 8pin i przez 7 h go nie widziałem, masakra XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolercoster 12 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2018 Cieszę się, że już 1pkt pomógł. Pozdrawiam. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach