Argerom Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Cześć wszystkim, mam prośbę, czy ktoś mógłby zmierzyć jaki jest rozstaw otworów pod chłodzenie cpu w płytach głównych z socketem 1151 pod procesory intel coffe lake i5? Przymierzam się do wymiany płyty głównej i procesora na nowe i zastanawiam się czy wykorzystać stary bloczek do chłodzenia wodnego, czyli kupić minimalny zestaw do chłodzenia cieczą (posiadam stary bloczek i zapinkę, ale nie wiem jakie są otwory w płycie głównej) czy może wydać te 200 zł na chłodzenie powietrzem i mieć spokój. Próbowałem znaleźć tego typu informacje, ale tych socketów intela jest kilka rodzajów i nie wiem czy są to te same czy może się czymś różnią (rozstaw otworów) Będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże i napisze jaki jest rozstaw otworów w płytach głównych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Wszystkie S115x od S1156 począwszy mają taki sam rozstaw otworów mocujących , wynosi on ~75 mm . Każde chłodzenie i zapinka pasujące pod któryś z innych S115x będzie też pasować na S1151 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argerom Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 1.05.2018 o 09:58, reyden napisał: Wszystkie S115x od S1156 począwszy mają taki sam rozstaw otworów mocujących , wynosi on ~75 mm . Każde chłodzenie i zapinka pasujące pod któryś z innych S115x będzie też pasować na S1151 . Dzięki za odpowiedź. To mi bardzo pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...