Gość Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Cześć, szukam dysku ssd 120 lub 128 gb pod system i najczęściej używane programy. Mam do wydania około 150 zł. Polecacie jakieś konkretne? Wolałbym zmieścić się w budżecie, mogę dopłacić do 20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 szczerze to nie opyla sie kompletnie kupować takiej pojemności, chyba, że okazyjną używkę, jak już musisz kupować to poszukaj jakiegoś używanego intelka 80-120GB ze starszych serii, w stówie powinieneś sie zmieścić, w porównaniu do HDD i tak będzie spora różnica 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 ADATA SU800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Dorzuciłbym chociaż do: BIWIN 240GB 2,5'' SATA A3 Series MLC Co prawda firma nieznana, ale to najtańszy dysk o takiej pojemności i kościach MLC (przynajmniej według sklepu). Gdybyś jednak chciał pozostać przy tej kwocie max. 170zł., to taki: BIWIN 120GB 2,5'' SATA A3 Series MLC 119zł wygląda całkiem nieźle. Więcej informacji o tych dyskach tu: http://www.coolpc.com.tw/phpBB2/viewtopic.php?p=641923 Edytowane 4 Maja 2018 przez rolercoster 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio38 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 8 godzin temu, TSRules napisał: szczerze to nie opyla sie kompletnie kupować takiej pojemności, chyba, że okazyjną używkę, Moim zdaniem się opłaca. Sam długo używałem Samsunga 830 64 GB i zawsze miałem jeszcze pół dysku wolnego ( a to wszystko na Windows 8 do 10). Przyspieszenie było niesamowite. Zresztą do dziś go używam jako jedyny dysk w laptopie do netu itp. zastosowań na Windows 8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 2 godziny temu, Misio38 napisał: Moim zdaniem się opłaca. Być może dla tych co mieli jedynkę z matmy to tak, jak dla mnie kupowanie za prawie dwie stówy 128gb jest nieekonomiczne, gdy za podobną kwotę mamy używkę 256gb z gwarą sklepową na allegro, gdzie jest wysyp tych pojemności i to z MLC ale oczywiście kto bogatemu zabroni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze zapytam się czy przy kupnie ssd muszę dokupić sanki? 23 godziny temu, TSRules napisał: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 u mnie w budzie ssd zwisały na kablach i wszystko działało, więc nie musisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Ja przykręciłem dwoma śrubami do jednego boku w zatoce 5,25" i jakoś się trzyma, ale jak dostaniesz sanki za grosze, to czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Dzięki, wszystko jeszcze przemyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...