Sioper Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Witam, przymierzam się do kupna nowego kompa, na początku miał być to laptop Asus ROG Strix GL502VS bo jest teraz w media za 6400 (GTX1070), ale 15" wydaje się za małe no i te temperatury. Dlatego zwracam się do was z prośbą o ocenę zestawu, do tego dojdzie system, tylko pierw muszę sprawdzić jak to jest z tymi kodami z allegro :) obecna koncepcja to:https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=286406 Z tego co słyszałem, ta karta bez OC będzie najlepsza do tego 5 lat gwarancji po rejestracji, ale krowa wielka i niektóre płyty mają niby problem z jej utrzymaniem. Na pewno chcę zostawić ten procesor i zasilacz bo podobno są bardzo fajne, monitor wolę IPS, karta do grania w ultra 120 fps nie da więc te 60-75 Hz brzmi ok. Na RAMach się nie znam i ogólnie jestem otwarty na propozycje, zastanawiam się też, czy nie dać SSD 500GB i powiedzmy HDD z 1TB bo i tak nigdy nie mam więcej jak 2-3 gry zainstalowane, ale tu już się pozwolę specjalistom wypowiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davede Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Masz fajne zestawy na stronie, po co kombinować? Jeśli nie renderujesz ani nie bawisz się w programach to wystarczy Ci i5-8600k. Płyta główna bez sensu. Ten zestaw będzie po prostu lepszy: https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2018?page=0,15 Edytowane 4 Maja 2018 przez davede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sioper Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Rozumiem, że chodzi Ci o zestaw za 6k a nie ten co teraz wkleiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ationx Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Twój link jest pusty, także ciężko tutaj cokolwiek ocenić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Nie zapisałeś konfiguratora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...