Skocz do zawartości
Sioper

PC do 7-8k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do kupna nowego kompa, na początku miał być to laptop Asus ROG Strix GL502VS bo jest teraz w media za 6400 (GTX1070), ale 15" wydaje się za małe no i te temperatury. Dlatego zwracam się do was z prośbą o ocenę zestawu, do tego dojdzie system, tylko pierw muszę sprawdzić jak to jest z tymi kodami z allegro :) obecna koncepcja to:

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=286406

Z tego co słyszałem, ta karta bez OC będzie najlepsza do tego 5 lat gwarancji po rejestracji, ale krowa wielka i niektóre płyty mają niby problem z jej utrzymaniem. Na pewno chcę zostawić ten procesor i zasilacz bo podobno są bardzo fajne, monitor wolę IPS, karta do grania w ultra 120 fps nie da więc te 60-75 Hz brzmi ok. Na RAMach się nie znam i ogólnie jestem otwarty na propozycje, zastanawiam się też, czy nie dać SSD 500GB i powiedzmy HDD z 1TB bo i tak nigdy nie mam więcej jak 2-3 gry zainstalowane, ale tu już się pozwolę specjalistom wypowiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz fajne zestawy na stronie, po co kombinować? Jeśli nie renderujesz ani nie bawisz się w programach to wystarczy Ci i5-8600k. Płyta główna bez sensu. Ten zestaw będzie po prostu lepszy:

https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2018?page=0,15

Edytowane przez davede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi