golds12 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Witam serdecznie forumowiczów jest to mój pierwszy wpis na tym forum więc bardzo proszę o wyrozumiałość jeśli coś pokręciłem . A więc przejdźmy do sedna sprawy na jednym z komputerów ,który przeszedł aktualizację windows 10 april 2018 update pojawił się problem .Mianowicie brak jakiegokolwiek miejsca na dysku C: (systemowym) postanowiłem zrobić oczyszczanie dysku wraz z usunięciem starych aktualizacji zwolniło się 20GB ,no i wszystko byłoby super tylko że po ok 2h problem z brakiem miejsca znów się pojawił postanowiłem znów zrobić oczyszczanie jednak tym razem to nie pomogło .Wszedłem więc w użycie przestrzeni dyskowej i zobaczyłem ,że pliki tymczasowe zajmują aż 100GB próbowałem zrobić oczyszczanie jednak nie pomogło ,może ktoś boryka się z podobnym problemem ? Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qur..aK Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2018 Najpewniej zawalony masz dysk punktami przywracania. Kliknij na Moj Komputer prawym klawiszem myszki i przejdz do Ochrona Systemu/Konfiguruj i skorzystaj z przycisku USUŃ, suwakiem zjedz na wartosc minimalna i zdezaktywuj przywracanie systemu. Na przyszlosc korzystaj z tworzenia obrazu partycji systemowej zamast zawalac dysk punktami przywracania. Wejdz w "Usługi" i wyłącz Windows Update(!!) - tryb uruchamiania na wyłączony i zatrzymaj usługę bo to najbardziej zasobozerna usługa. Na przyszłość aktualizuj ręcznie ściagając samo "KB" w wersji zbiorczej bo reszta syfu nie jest potrzebna. Wejdz do lokalizacji "C:\Windows" i usuń katalog "SoftwareDistribution". Następnie w CMD(konsola) wpisz %temp% i wywal wszystko z Temp'a. Następnie wpisz w CMD znowu "CLEANMGR /sageset:64" i zaznacz co chcesz usunąć - uwaznie przeczytaj opisy poszczegolnych zaznaczen abys nie wywalil zainstalowanych łatek ;-) i jak skonczycz zaznaczac to zatwierdz - OK. Raz jeszcze w CMD wklep "CLEANMGR /sagerun:64" aby odpalic czyszczenie tego co zaznaczyłeś. POWINNO pomoc. Pilnuj tego aby usługa Windows Update była WYŁĄCZONA/ZDEZAKTYWOWANA bo ona w tle czesto pracuje, pobiera łatki i generalnie zjada zasoby sprzetowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...