rydel house Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Kiedys na stronie cdrinfo.pl czytalem ze dyski SeagateBarracuda niezbyt dzialaja na raidzie. Bylo tam coś o spadku wydajności w przypadku tych dyskow i RAIDU "0". Sam mam dysk Seagate (Barracuda V 80 Gb) Cialem dokupic drugi taki sam (ew. Seagate Barracuda 7200.7 80 Gb) i cyknąć je na raid 0. Ale teraz sam niewiem co zrobic. Czy ktos orientuje sie jak to z tymi Seagate'ami jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 barracuda IV miala problemy z trybem RAID 0,ale wydaje mi sie ze z BV bedzie wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydel house Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 wow 8O to sie nazywa natychmiastowa odpowiedz :) a moze ktos juz laczyl dwa Seagate'y V na RAID O ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Próbowałem z BIV i dupencja. Transfer był identyczny jak z pojedyńczego dysku. Czytałem gdzieś , że w BV ten problem został wyeliminowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydel house Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 hmmm..no ja mam nadzieje ze to wyeliminowali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 "Próbowałem z BIV i [ciach!]. Transfer był identyczny jak z pojedyńczego dysku. Czytałem gdzieś , że w BV ten problem został wyeliminowany" Mozna to wlozc miedzy bajki... Prawda i fikcja o RAID na BIV: http://www.xbitlabs.com/articles/storage/d...ata4-raid0.html Poczytaj o BV moze tam pisze cos na temat tego RAIDu [tyle ze tam jest SATA dysk....ale moze cos znajdziesz, powodzenia] http://www.xbitlabs.com/articles/storage/d...cuda-sata5.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydel house Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 thx...zabieram sie za lekture Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...