Gość Zakarin Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 GPU ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING MOBO MSI X370 GAMING PLUS CPU AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz RAM KINGSTON HYPERX FURY DDR4 DIMM 8GB 2400MHz HX424C15FB2/8 PSU OCZ ModXStream Pro 600W Witam, mam pewien problem z nowo kupioną kartą graficzną GTX 1060. Mianowicie, parę dni temu zdechła mi grafika, szybkie podłączenie jakiegoś starocia znalezionego w piwnicy umożliwiło szybką i prostą diagnozę. Teraz kupiłem 1060, komputer poodkurzałem i podłączyłem grafikę, ale po uruchomieniu tylko na parę sekund włączają się watraczki i po chwili gasną. Do monitorów sygnał nie dociera żaden, ani z grafiki zintegrowanej ani z GPU. Próbowałem zaktualizowac BIOS, ale niezbyt mi to idzie bez jakiegokolwiek obrazu. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam, Zakarin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 Aktualizować bios pod nowe GPU bo nie odpala?Nigdy nie musiałem tego robić a kilka tych GPU już miałem.Jesteś pewien że twoja diagnoza co do powodów zejścia poprzedniego GPU była właściwa?Co to za karta z piwnicy wygrzebana?A to że wiatraki na GPU 1060tki się nie kręcą.Funkcję fan stop karta posiada?Nie posiada?Karta jest ledwo ciepła to wiatraki stoją więc?Może jednak to problem pg albo zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 W dniu 11.05.2018 o 22:39, Gość Zakarin napisał: CPU AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz No integra to Ci na pewno nie ruszy :o) Podłączyłeś zasilanie 1x8PIN do karty graficznej? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...