Varessen Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Witam. Dzisiaj przydarzyła mi się bardzo dziwna sytuacja. Gdy wszedłem standardowo już z piętnasty raz na maila w ciągu dnia, zobaczyłem maile od EA, które poinformowały mnie, że moje hasło zostało zmienione, następnie przyszła wiadomość z kodem bezpieczeństwa, a na końcu mail z potwierdzeniem zmiany e-maila. Konto odzyskałem po godzinie od wydarzenia, poprzez cofniecie zmiany emaila na stary i szybkiej zmiany hasła. Kraj pochodzenia został od razu zmieniony na Rosja, hasło bezpieczeństwa na: "В какую начальную школу вы ходили?" (w google znalazłem identyczne hasło bezpieczeństwa: https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/your-fifa-18-account-been-11592599 ). Nick został zmieniony na: MasyaPrizrak, a email na: govnokakoeto228@gmail.com. Bardzo dziwnie to wygląda biorąc pod uwagę to, że gość od razu kupił: Peggle® ПК/Mac — цифровая загрузка, za 250 rubli. Jak to jest możliwe, że zmienił to wszystko bez kodu dostępu z mojego maila, na które nie miał możliwości wejścia, ponieważ jest chronione moim telefonem oraz dodatkowo aplikacją Google Authenticator. Wygląda mi to na wyciek bazy danych z EA, bo innej możliwości nie widzę. W poniedziałek będę się kontaktował telefonicznie z pomocą EA, może oni coś stwierdzą, chociaż wątpię, żeby się przyznali gdyby wyciek miał miejsce. Co o tym myślicie? Jestem skołowany, ponieważ jestem świadomym użytkownikiem internetu i wątpię, żebym coś gdzieś zrobił źle. Malwarebytes w wersji premium niczego nie wykrył. Pozdrawiam, Varessen. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Tak działa spectre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varessen Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Sądzisz, że ktoś włamał mi się godzinę wcześniej do domu, podpiął pod komputer i wykonał atak :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Ktoś wyciągnął dane z serwera do którego się logowaleś. Te dane są po stronie serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varessen Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 No ok. Dane logowania mógł zdobyć z serwera ale jak zdobył kod weryfikacyjny z poczty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romafan Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 I jak sprawa się dalej potoczyła? Ja miałem dzisiaj bardzo podobną sytuację. Z tym że gość nie zmienił chyba hasła, bo zalogowałem się bez problemu. Ale na koncie EA, wśród zaufanych miejsc logowania było jakieś miasto na Filipinach. Jestem ciekaw jak u Ciebie sytuacja się rozwinęła? Zauważyłes jakieś problemy na innych kontach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...