Patent Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Witam warto inwestować w sprzęt bezprzewodowy czy przewodowy lepszy do grania? I lepsza myszka optyczna czy laserowa? (chodzi mi, żeby nie świeciła pod spodem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Kabel lepszy. Poza tym każda myszka jest zarazem optyczna i diodowa/laserowa. To czy widać światło, zależy tylko od długości fali zastosowanego lasera/diody. Zakres fal o niskiej intensywności które widzi człowiek, to ~390-700nm (zależy od człowieka). Przy wysokiej Intensywności, czyli lasery mocy (nie takie jak w myszkach) widać trochę szerzej widmowo, 350nm do 850nm (zależy od człowieka). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patent Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 11 minut temu, barwniak napisał: Kabel lepszy. Poza tym każda myszka jest zarazem optyczna i diodowa/laserowa. To czy widać światło, zależy tylko od długości fali zastosowanego lasera/diody. Zakres fal o niskiej intensywności które widzi człowiek, to ~390-700nm (zależy od człowieka). Przy wysokiej Intensywności, czyli lasery mocy (nie takie jak w myszkach) widać trochę szerzej widmowo, 350nm do 850nm (zależy od człowieka). No dobra :P ale w specyfikacji myszy nie widać tej jednostki nm, np moja myszka się świeci na czerwono, sensor, a niektóre myszki nie świecą więc która myszka świeci a która nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Tam gdzie myszka na diodzie/laserze opisana jako podczerwień to nie widać, że świeci ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patent Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 A gdzie to przeczytać w specyfikacji myszki? Np tutaj?. https://www.morele.net/mysz-corsair-glaive-rgb-ch-9302011-eu-977074/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Masz opiekuna produktu to zadaj pytanie, czy dioda próbkująca jest widoczna, czyli czy świeci w świetle widzialnym, czy w podczerwieni. Edytowane 16 Maja 2018 przez barwniak 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patent Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Ja myślałem, że wszystkie myszki optyczne świecą a laserowe nie świecą ale widocznie się myliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalj82 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Osobiście preferuję sensory optyczne, które precyzją już dawno przegoniły laser, zwłaszcza Pixart PWM3310 i PWM3360. Jeżeli będziesz używał na biurku obok komputera to nie ma sensu kupować bezprzewodowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 15 godzin temu, michalj82 napisał: Osobiście preferuję sensory optyczne, które precyzją już dawno przegoniły laser, zwłaszcza Pixart PWM3310 i PWM3360. Jeżeli będziesz używał na biurku obok komputera to nie ma sensu kupować bezprzewodowej. Sens zawsze jest, jeśli nie chcesz mieć plątaniny kabli np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...