OjciecZiemia Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Czy dysk ssd na NVMe 3.0 x2 typu M.2 będzie działał na płycie głównej MSI B360M PRO-VDH? Chciałbym kupić ten dysk i nie wiem czy będzie kompatybilny z moją płytą. Tak, tak, wiem że tylko 128 GB ale chcę znaleźć jakiś tani i szybki dysk pod M.2. maks. do 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Powinien działać normalnie , możesz też rozważyć A-Data SX6000 - jest nieco tańszy , ma lepszy zapis i radiator , radiator może być przydatny - dyski NVMe / M.2 mocno się grzeją i wtedy spada wydajność dysku . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OjciecZiemia Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Chodziło mi w sumie o to że ten dysk od Patriota ma takie 2 rowki przy wejściu a inne mają 1 (np. ten od Adaty). Zauważyłem, że moja płyta ma to wejście X4 a tamten dysk jest pod X2. Pytanie czy to nadal będzie kompatybilne? I czym to się w ogóle różni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Włożysz do tej płyty każdy nowy SSD M.2, a nawet Intel Optane. Rowki są po to, bo wspiera klucz B i klucz M Nie bierz 128GB. Dyski 128GB mają bardzo mały SLC cache. Strasznie szybko kończy się zapis i spada do tego z poziomu SSD na SATA II. Weź taki https://www.x-kom.pl/p/421186-dysk-ssd-adata-240gb-m2-pcie-xpg-sx8200.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...