silion Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Witam szukam obudowy do 200zł... Zastanawiam się pomiędzy SilentiumPC Gladius M35 Pure Black (190zł) a Regnum RG4 (150zł) Gladius M35 jest z 2015 roku, a Regnum RG4 jest nowszy, nie wiem czy to może mieć znaczenie jeśli chodzi o nowe standardy czy funkcjonalność na korzyść tego nowszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Mam SPC Gladius TG.Nie jest zła.Tu i ówdzie traszkę się ugina za mocno jak na mój gust.Wentylatory są przeciętne raczej.Ale jak ktoś ma swoje wentylki to jest na to rada.Tak naprawdę jedyne do czego się przyczepię to o ilość miejsca za drugim,pełnym panelem i samej piwnicy w tej obudowie.Wcale nie jest tak różowo jak to piszą.Reg obrotów wentylatorów przydaje się ale taż stanowi niemały problem z aranżacją kabli z tyłu.I po tym względem się zawiodłem lekko.SPC M35 TG(a to to samo którą ty podałeś po za ledami i szkłem) jak dla mnie mocna 4 pkt w skali 5 punktowej. Jeśli bliżej twojego budżetu jest RG4 to wybierz ją ale moim zdaniem ta obudowa stoi jednak niżej od M35. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silion Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 RG4 jest 5mm szerszy od M35, co może wpłynąć na aranżację kabli? Tak poza tym to chyba jednak zdecyduję się na M35.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 (edytowane) Sorry za gapiostwo.Trudno mi powiedzieć jak jest z ergonomią układania kabli w RG 4 na 100 % ale podejrzewam że choć będzie lepiej to niewiele.Problemem będzie dalej piwnica i ułożenie koszyka na dyski hdd mocowany na stałe i hub od reg wentylatorów.Ja w tym właśnie miałem problem największy.Dużo zależy od zasilacza jakiego używasz.Jeszcze raz sorry za późną odp. Edytowane 30 Maja 2018 przez Kronan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silion Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 Dzięki. Wybrałem M35 i wydaje się być całkiem niezłą obudową, ale jeszcze nie składałem podzespołów do niej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...