William_Wallace Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 1. podkrecac mozna dwie rzeczy zegar i pamiec. Czym to sie rozni w dzialaniu ? co oplaca sie bardziej podkrecac ? i co daja mi te dwa parametry ? 2.Czy istnieje jakas maxymalna zalecana temperatura dla kart graficznych ? jezeli tak to jaka ? 3.Mam amd 2000+ i Winfast ge-force 2 Titanium 64 mb ddr , 512 mb ram... w 3d mark 2001 se mam 4450 punktow...uwazam ze to troszke za malo gdyz niektorzy tam maja na takiej karcie lub starszym modelu i slabszym procesorze lepszy wynik....why ? 4. Czy wiecei moze jakie stery do mojej karty oplaca sie zainstalwoac ? jakie beda najbardziej wydajne ? tylko nie piscie mi ze mam szukac tego....bo szukalem i zadnej satysfakcjonujacej odpwoiedzi nie znalazlem. Z gory dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ad1. Przeważnie dużo lepsze wyniki w testach wyskakują po większym podkręceniu pamieci :) ALE KRECI SIE WSZYSTKO HEHEH ad2 Hmmm nic mi o tym nie wiadomo. Pewne jest to ze im wyższa tym gorsza... ad3 Jakiego masz windowsa i jakie sterowniki ? ad4 trudno mi doradzić ale ponoć na starszych graficzkach jest regóła: im nowsze stery tym wolniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ad2 U mnie temeraturka chipu to od 45 do 56C i nie ma żadnych problemów ad3 Wynik rzeczywiście nie za duży, ja na cel. 1@1.3 i GF2 PRO mam około 4000. ad4 Zrobiłem kiedyć pobieżny test 3 detonatorów i wyszło że najlepsze wyniki są na det 41.09 (sprawdzałem jeszcze det 40.72 i 30.82) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 w sumie dzieki za odpowiedz, ale nadal nie dowiedzialem sie jak dziala dokladie ten zegar i t apamiec ? do czego dokaldnie to wszystko jest. Hmm na moim miejscu mojego Winfasta ge-force 2 titaniuma 64mb....o ile byscie podkrecili standardowo jest 250/401 . ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 w sumie dzieki za odpowiedz, ale nadal nie dowiedzialem sie jak dziala dokladie ten zegar i t apamiec ? do czego dokaldnie to wszystko jest. Hmm na moim miejscu mojego Winfasta ge-force 2 titaniuma 64mb....o ile byscie podkrecili standardowo jest 250/401 . ??Bardziej opaca się podkręcać pamięć ponieważ wszystkie wersje GF2(no może poza ULTRA) "cierpiały" na zbyt małą przepustowność pamięci(w porównaniu do pierwszego GF sam GPU był ze trzy razy wydajniejszy ale pamięć zawiększono jedynie z 300 na 333 w GTS'ie i na 400 w Ti) i Gpu nie mogło rozwinąć szkrzydeł. Poza tym trzeba było troche poszukać, wszystko to już było wałkowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Witam, ja właśnie mam podkręconego mojego Prolinka Gf2Ti Ultra na 290/440 z standardowych 250 i 400 a wynikiw 3d2k1 podam niedługo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Co do pamięci na moim WinFas GF2 Pro ze standardowego 400MHz idzie na 476Mhz, powyżej pojawiają się artefakty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No wiec te "artefakty" to jest to jakdgyby obraz zanienil sie w 16 kolorw tak ? Przestawilem swojego Gf z 250/401 na 270/450 i testowalem w 3d marku 3 razy i bylo ok. Dopiero teraz wieczorem testowalem jeszcze raz w 3d marku i pojawily sie w jednym tesci ejakdyby wzytsko mialo 16 kolorow , takie male niebeioskie kropeczki.... Czy zniejszenie temperatury dalo by cos ?? obecnie mam temperature chip edge 45, chip surface 53. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No dobr anie wiem czy czasem sobie nie spieprzyłem grafy, nie wiem co jest.........mianowicie dalem juz podstawowe parametry karty czyli 250/401........a w 3d marku nadal sie rozmasuje obraz!!!!!! tzn jakby nagle wsyztsko było w trybie 16 kolorow.....lub poprostu jakdgyby komp włacza sie w stan czuwania a na monitorze pali sie pomaranczowa dioda a nie zielona............. wszytsko to dzieje sie tylko w 3d marku czyzbym tym podkreceniem cos zespul ??? podkrecalem power stipem....nie wiem POMOCY!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No wiec te "artefakty" to jest to jakdgyby obraz zanienil sie w 16 kolorw tak ?NIE Artefakty to po prostu przekłamania w grafice, a czy ci to przypomina 16 kolorów czy nie wiem co to twoja sprawa. Ale nazywać tego tak nie możesz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Poprostu nie wiem co sie dzieje z moją grafą. A czy mozna ja od podkrecania jakos przepalic albo cos tajiego ? ze pozniej inaczej dziala na standardowych ustawieniach ?? temperature grafy mialem bardzo dobr aponizej 50 stopni....i nie wiem czego jest wynik tych niby 16 kolorow :((( pomoze mi ktos ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Czym mierzysz temperayurę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lt.Powell Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 eee tam , mój rekord na gF2Ti (bez dodatkowego chłodzenia) to 290/485 , ale zbytnio się nagrzewało ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Czym mierze temperature ? moja karta ma wbudowany miernik temperatury :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 witam Musze wprowadzic pewna aktualizację:) : mój GF 2 Ti ultra podkręciłem na 290/450 bez dodatkowego chłodzenia wynik 4200 w 2k1 (troche mało ale to pewnie wina dysku (ata 33 i stary strasznie ) oraz procka oto link service.futuremark.com/compare?2k1=6792698 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Jak podkrecic Gforce FX 5600 narazie to tylko podnioslem napiecie i zalozylem wiekszy radiator moze sa jakies programy bez ingerencji mechanicznej w karte ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Riva tuner - swietny program :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 a z jkaiej strony go sciagnac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 DVDripper --> naprzyklad stad http://www.3dcenter.de/downloads/rivatuner.php :P a tak na przyszlosc to uzywaj google.pl tam wszystko znajdziesz :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dzieki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 jak podkrecilem mojego GFXa z 325/500 na 400/600 chodzilo to calkiem ladnie tylko z radiatorem 5 razy wiekszym od orginalnego oraz wentylatorem od P4 1.8. temeratura przed wlonczeniem 3DMarka 43 C , po zakonczeniu wynosila bagatelka tylko 78 C to chyba znaczy ze minimum wymagane to wodne chlodzenie lub inna karta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...