tafla5 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 Cześć wszystkim, Składam kompa który będzie głównie wykorzystywany do grafiki 3D itp rzeczy. Zestaw złożony zgodnie z moją wiedzą wygląda następująco: https://www.morele.net/inventory/info/ef2985f3/ Grafa dojdzie w wakacje ( mam nadzieję że nowa generacja od NV w końcu obniży ceny). Jedynie martwi mnie trochę płyta główna. W specyfikacji nie znalazłem żadnej informacji o ograniczeniu. Jednak procesor jest topowy, grafika też nie będzie z najniższej półki. Stąd moje pytanie jak poradzi sobie z tym mostek i magistrala? Nie widzę potrzeby dopłacania do RGB czy SLI które nigdy nie będzie wykorzystane. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) W Gigabyte Z370 HD3 może wystąpić throttling sekcji zasilania Edytowane 24 Maja 2018 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Aktualnie na morelach ceny 2x8 GB ddr4 3000/cl15 lub 3200/cl16 zaczynają się od około 760zł - po co dopłacać do tych vengeanców lpx (1020zł) z Twojego koszyka? Nie wiem, skąd takie ceny, skoro te same pamięci są cenione w tym samym sklepie za ponad 800zł, a tu 1020... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tafla5 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Rzeczywiście wskoczyły jakieś droższe ramy dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ationx Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Bierzesz dość wypasiony zestaw i tak budżetową płytę główną? Słabo to wygląda. Rozsądny model pod OC do tego procesora to Extreme 4 od ASRocka https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z370-extreme4-1533536/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...