Skocz do zawartości
Gość Darksoul

Gtx 970; i5 3470;ASRock H61M-s

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Darksoul

Witam.

Przychodzę z pytaniem, jako że w tym sprawach zbytnio obeznany nie jestem. Mianowicie, czy przy zasilaczu aerocool 450w, plycie głównej h61m-s i procesorze i5 3470 po zakupie karty graficznej gtx 970 wszystko będzie ok? Moc jaką oferuje ten zasilacz wystarczy? Dodam jeszcze, że moją poprzednią kartą graficzną był gts 450, a ramy to GoodRam 2x4GB 1600MHz. Z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to dokładnie model i ile ma lat ?

Mocowo jak ma 300+ W na linii +12V to powinien dać radę , gorzej z okablowaniem i podpieciem karty do zasilacza .

Większość GTX970 ma zasilanie 8pin + 6 pin , referenty miały 8 pin , tylko Asus w którym modelu miał zasilanie 6-pin .

Może się okazać że trzeba będzie użyć przejściówek molex na PCI-E 6+2 pin .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Darksoul
36 minut temu, reyden napisał:

Jaki to dokładnie model i ile ma lat ?

Mocowo jak ma 300+ W na linii +12V to powinien dać radę , gorzej z okablowaniem i podpieciem karty do zasilacza .

Większość GTX970 ma zasilanie 8pin + 6 pin , referenty miały 8 pin , tylko Asus w którym modelu miał zasilanie 6-pin .

Może się okazać że trzeba będzie użyć przejściówek molex na PCI-E 6+2 pin .

Model czego? Jeżeli chodzi o kartę graficzną to miałaby ona pochodzić od MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model zasilacza a nie karty , z mojego posta można się łatwo domyślić że chodzi o zasilacz a nie coś innego np. procek , płyta czy karta .

Co do podpięcia karty - zależy jakie zasilanie wymaga karta i jakie złącza lub ich ilość ma twój zasilacz , jak ma tylko jedno złącze PCI-E 6/6+2/8 pin to przy mocniejszych wersjach GTX-a potrzeba przejściówki lub przejściówek , każda zabiera 2 złącza Molex , jak masz ich mało i/lub używasz urządzeń zasilanych z molexa to może być problem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Darksoul

Jeżeli chodzi o zasilacz to wiem tylko tyle, że jest to aerocool vp-450, nic więcej nie potrafię znalezć. Jak mam dowiedzieć się ilu urządzeń zasilanych z molexa posiadam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzić w google jak wygląda wtyczka molex i potem popatrzeć co jest podpięte taką wtyczką .

Ułatwię ci to .

Tak wygląda wtyczka molex 4 pin

250px-Molex_female_connector.jpg

Zasilane są nim ( a raczej były ) dyski i napędy ATA , twoja płyta nie ma już złącz ATA więc nie masz dysku czy napędu tak zasilanego .

Zostaje zasilanie dla wentylatorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, divo napisał:

Na zasilaczu nie warto oszczędzać, nie wymienia się go tak często jak inne podzespoły i zostaje z nami na lata.
Wybrałeś całkiem przyzwoity zasilacz jak za te pieniądze. 
https://www.x-kom.pl/p/364861-zasilacz-do-komputera-silentiumpc-500w-vero-l2-bronze.html

Mówiąc całkiem przyzwoity, są jakieś lepsze w takiej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi