Skocz do zawartości
stranger

karta graficzna do 700zl....

Rekomendowane odpowiedzi

A co nie tak z tym GF4 od MSI z podpisu przecie ladnie idzie 300/600 - za 700 zeta FX 5600 Ultra nie kupisz a gole 5600 non Ultra to nieporozumienie. Z Ati to tylko 9600 non Pro ale to tez porazka a 9500Pro juz znikaja i tez kosztuja wiecej niz 700 (szczegolnie te z mozliwoscia @9700). Za ta kase tylko jakies porzadne GF4Ti4200 z dobrymi pamiatkami (najlepiej BGA3.3ns) od MSI lub Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tak mojego Gainwarda z podpisu????

Mam ta sama karta co kolega Kwiecień polecam ze wzgledu na pamiatki 3.3ns BGA u mnie chodzi spoko na 325/700 (do 4-5 godzin katowania w UT2003 stabilnie bez artefaktow) - swoja droga nie wiem czemu ja sprzedaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta sama karta co kolega Kwiecień polecam ze wzgledu na pamiatki 3.3ns BGA u mnie chodzi spoko na 325/700 (do 4-5 godzin katowania w UT2003 stabilnie bez artefaktow) - swoja droga nie wiem czemu ja sprzedaje.

Sprzedaje bo mi potrzebna $$$ na Radka 9800PRO Hercules (kumpel "załatwił" mi go za 1200zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaje bo mi potrzebna $$$ na Radka 9800PRO Hercules (kumpel "załatwił" mi go za 1200zł)

A to rozumiem - sila wyzsza :D - a moze wiecej takich Radkow zalatwic.

Niestety nie. Nawet wole nie zgadywać skąd on to wziął ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniajac GF4Ti4200 na jakakolwiek karte za 700zl to raczej wielkie wydajnosci nie zyskasz(jesli wogole cokolwiek zyskasz).Radze troszke poczekac,poodkladac troche kasiory i kupic cos na poziomie R9700/9700Pro

UPDATE:

dopiero teraz doczytalem ze to dla brata :wink: ... to bierz tego Ti4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniajac GF4Ti4200 na jakakolwiek karte za 700zl to raczej wielkie wydajnosci nie zyskasz(jesli wogole cokolwiek zyskasz).Radze troszke poczekac,poodkladac troche kasiory i kupic cos na poziomie R9700/9700Pro

Czytałeś dobrze jego posty ?;) Przecież napisał, że nie on wymienia tylko brat z GF2MX'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałeś dobrze jego posty ?;) Przecież napisał, że nie on wymienia tylko brat z GF2MX'a.

wiem wiem juz sie poprawilem :wink: ...dzisiaj cos ciezko mi sie mysli :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co nie tak z tym GF4 od MSI z podpisu przecie ladnie idzie 300/600 - za 700 zeta FX 5600 Ultra nie kupisz a gole 5600 non Ultra to nieporozumienie. Z Ati to tylko 9600 non Pro ale to tez porazka a 9500Pro juz znikaja i tez kosztuja wiecej niz 700 (szczegolnie te z mozliwoscia @9700). Za ta kase tylko jakies porzadne GF4Ti4200 z dobrymi pamiatkami (najlepiej BGA3.3ns) od MSI lub Gainwarda.

Za 700zł można znaleźć już 9600Pro, albo z Allegro (jeżeli jeszcze są) 9600TX. A tak btw to chyba coś ci si pomyliło 9500Pro nie da się przerobić na 9700 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja polecam GeForce4ti4200. Sama taką mam i jestem z niej HAPPY :mrgreen: Twój braciszek nie pożałuje wyboru. Ja ją kupiłam w necie za 550zł. a w skelpie kosztowałoby mnie to o wiele drożej, także polecam kupić ją w necie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam na propozycje z krótkim uzasadnieniem

dzieki

Ja polecam karte MSI ti4200 ale agp x4 (bo ma kości 3.6 - w odróżnieniu od tej co poniżej, która ma kości 4.0)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5519

Jak nie znajdziesz MSI agpx4 - to polecam creative ti4200 agpx4 (to jest dokladny klon MSI - sprzedawany jako oem creative)

tutaj kupisz nowego Gainwarda ti4200 za 669 zł

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=Karty+graficzne

popatrz też na oema GF 4200 - za 475 zł (pewnie to jest wspomniany Creative - albo coś innego, trzeba sprawdzić jakie ma kosci pamięci).

Jak kupisz zwykłą ti4200 (nawet tą za 475 zł) to będziesz super zadowolony - za resztę polecam kupić DVD/CDRW Combo ;), albo ram do komputera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wszyscy polecają geforce a co z radkami w tej cenie?nie warto np kuic jakiegos radka przykład:

Radeon 9500 Sapphire 64MB DDR, TV&DVI

klasa produktu: Karta graficzna; producent układu graficznego: ATI Technologies; typ układu: Radeon 9500; rodzaj układu: 256-bitowy; rodzaj pamięci: DDRAM; wielkość zainstalowanej pamięci: 64 MB; częstotliwość RAMDAC: 400 MHz; typ złącza magistrali: AGP; wejścia / wyjścia zewnętrzne: wyjście DVI, wyjście TV; obsługiwane standardy: DirectX 8.1, DirectX 9.0, OpenGl 1.3, VESA; gwarancja: 24 mies.

cena : 698

ja sie nie znam na radkach ale je mozna przerabiac chyba na 9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz Ti4200 od MSI ... uzasadnienie ... to naprawde fajna karta

wiem tez mi się podoba

a jeszcze mam pytanko które karty z serii geforce maja obsluge dx9?tylko fx?

tylko FX ma obsluge DX9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wszyscy polecają geforce a co z radkami w tej cenie?nie warto np kuic jakiegos radka przykład:

Radeon 9500 Sapphire 64MB DDR, TV&DVI 

klasa produktu: Karta graficzna; producent układu graficznego: ATI Technologies; typ układu: Radeon 9500; rodzaj układu: 256-bitowy; rodzaj pamięci: DDRAM; wielkość zainstalowanej pamięci: 64 MB; częstotliwość RAMDAC: 400 MHz; typ złącza magistrali: AGP; wejścia / wyjścia zewnętrzne: wyjście DVI, wyjście TV; obsługiwane standardy: DirectX 8.1, DirectX 9.0, OpenGl 1.3, VESA; gwarancja: 24 mies. 

cena : 698 

ja sie nie znam na radkach ale je mozna przerabiac chyba na 9700

Jak chcesz mieć pewność że się przerobi na r9700 - to musisz kupić w komputroniku za 999 zł r9500/256

Już 2 osoby na forum się nacięły - bo kupiły Radki 9500 "modowalne" do 9700 - w atrakcyjnych cenach (po 830 zł) - ty piszesz o cenie prawie 700 zł - fakt, ale jak kupisz z uwalonymi potokami, to nawet karty nie zwrócisz. A sam r9500 jest mniej wydajny od GF ti 4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

how match za niego?

Jedyne 680zł i dodatkowo dożuce kilka gierek i filmów ;)http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37869

Rozumiem że każdy chce zarobić - ale nieuczciwe naciąganie jest po prostu chamskie

ta karta - nowiutka i ze sklepu kosztuje 669 zł

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=Karty+graficzne

Twoja jest używana - co z tego że być może w bardzo dobrym stanie - jak opuścisz cenę do 50-100 zł poniżej ceny sklepowej to będzie okazja, a tak jest to czyste naciąganie (boję się użyć słowa złodziejstwo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ci się modele pojebały ;) Ten Gainward w tym sklepie to kupa <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Mój ma 128MB a w nowych grach to już troche daje. Tamten ma pamięci 3.5ns a mój 3.3ns. Tutaj jest ten prawie mój:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5236

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno zeby byly jak ich nigdy nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ci się modele <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ;) Ten Gainward w tym sklepie to kupa <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Mój ma 128MB a w nowych grach to już troche daje. Tamten ma pamięci 3.5ns a mój 3.3ns. Tutaj jest ten prawie mój:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5236

Hehehe, wlasciwie to ma racje :-) ale i tez niekoniecznie.

Bo Tam jest model 4800SE (wlasciwie lepszy od 4200) ale nie 128 MB i nie VIVO :-) co dziwne czas dostepu 3,5ns, a najciekawsze gwarancja 1 rok??? Gainward chyba daje 3 lata, ale byc moze ze to sklep z tendencją do skracania :-) :roll: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to sie cos wydaje ze albo ktos cos pochrzanil na tych stronach albo ja czegos nie rozumiem.

Gainward 650 (Ti4200x8) ma 270/540, 3.3 ns

a

Gainward 750 (Ti4800SE nastepca 4400) ma 275/513, 3.5 ns

Z tego wynik ze "mocniejsza" karta dostala slabsze pamieci a "slabsza" mocniejsze, jakis bezsens, ale jesli to jest mozliwe to pewnie chodzi o marketing, czyli pewnie gdyby tamten model mial 3.3 ns to bylby pewnie o 100/200 zlotych drozszy, ale to tylko taki moj domysl...

Ja juz sie wole nie interesowac tym bo mozna zglupiec do reszty to co sie wyprawia jest niepojete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ci się modele <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ;) Ten Gainward w tym sklepie to kupa <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Mój ma 128MB a w nowych grach to już troche daje. Tamten ma pamięci 3.5ns a mój 3.3ns. Tutaj jest ten prawie mój:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5236

Bo Tam jest model 4800SE (wlasciwie lepszy od 4200) ale nie 128 MB i nie VIVO :-) co dziwne czas dostepu 3,5ns, a najciekawsze gwarancja 1 rok??? Gainward chyba daje 3 lata, ale byc moze ze to sklep z tendencją do skracania :-) :roll: ...

No właśnie a mój ma jescze około 2,5 roku gwarancji. I kręci się zajebiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie a mój ma jescze około 2,5 roku gwarancji. I kręci się zajebiście.

no przemysle to powaznie, brat za 10 dni wraca z obozu przekaże mu propozycję

ale moja propozycja to 600 bez zadnych filmikow i gier do ktorych mam dostep ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...