Takatsuki Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 (edytowane) Mam taki dziwny problem. Na różnych programach, mam zupełnie różne temperatury, na jednym mam 69c pod obciążeniem, a na innym 100c. Sprawdziłem 4 programy. Pasta wymieniona i dość konkretne chłodzenie. Nie za bardzo rozumiem ten fenomen, bo taka rozbieżność jest zbyt wielka. Screeny z 4 programów. https://zapodaj.net/c33888a82b77c.png.html Edytowane 23 Czerwca 2018 przez Takatsuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jedne to odczyty bezpośrednio w rdzeniach, drugie to odczyt płyty głównej. Masz coś konkretnie sknocone z chłodzeniem. Wentylator tył na przód albo coś jeszcze głupszego. Napisz co masz konkretnie i porób foty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jak Radier napisał - daj fotki zamontowanego chłodzenia, napisz też, czy przy obciążeniu radiator jest ciepły/gorący w dotyku - jeśli nie, to zdecydowanie coś nie tak z montażem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Sprawdz temperatury programem Core Temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Zdejmij chłodzenie. Przeczyść stopkę i procesor. Nałóż jeszcze raz pastę. Jak poprzednio dałeś jej dużo to lepiej dać cienką warstwę. Jak nakładać pastę to masz masę poradników na YT np. Dociśnij dobrze chłodzenie i dokręć porządnie, ale nie na chama tylko z wyczuciem by czasem czegoś nie ułamać. Sprawdź czy na chłodzenie procesora nie dmucha jakieś ciepłe powietrze np z karty graficznej czy zasilacza. Czy obudowa jest przewiewna i dobrze wentylowana. I czy wentylator na chłodzeniu procesora jest skierowany w dobrą stronę. Jak montować wentylatory w obudowie i w którą stronę (również na chłodzeniu procesora) znajdziesz na necie. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takatsuki Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Sprawdzałem wszystko na różne sposoby z jakiegoś powodu chłodzenie źle dociskało i kombinowałem na wiele sposobów, by to naprawić, ale coś było nie tak z podstawką. Tak czy owak kupiłem nowe chłodzenie fortis 3 v2, bo nic nie pomagało. I w sumie dobrze zrobiłem, niższe temperatury niż na starym chłodzeniu, a tym bardziej to mnie cieszy, ze względu, iż ostatnie temperatury na zewnątrz były masakryczne. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Takatsuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...