davede Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 (edytowane) Czołem, Czym różnią się konkretnie ze sobą następujące płyty główne? Mowa o Extreme4 / K6 / Taichi pod chipset Z370. Nie interesują mnie porty, bo to oczywiste, ale widzę, że na łamach serwisu poleca się do i7-8700k Extreme4, co można uznać za to, że pod ten procesor, omawiana płyta główna będzie w pełni wystarczająca? Widzę też, że ex4 nie posiada przycisków power, reset, a także wyświetlacza ewentualnych błędów POST. Coś jeszcze na niekorzyść tej płyty? Rurka cieplna między dwoma radiatorami na sekcjach zasilania to poważny ficzer? Pozdr. Edytowane 23 Czerwca 2018 przez davede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 witam. Generalnie taichi najbardziej wypasiona, ale podobno ma problem z temperaturami(można wyczytać na forach o tym problemie). W extreme4 i k6 ten problem nie występuje. Ja bym wybierał z tych dwóch, ale praktycznie to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davede Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Właśnie czytałem i sprawa z temperaturami nie wygląda za dobrze. Myślę, że najlepiej będzie wziąć tę K6, tylko pytanie, czy już samo Extreme4 nie będzie w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 extreme4 to juz konkret, jak nie potrzebujesz double lan, to bierz extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...