Skocz do zawartości
Dr.Crash

Win 2000!!!

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, zaslyszalem ostatno nowinke ze z win 2000 prof, idzie w bardzo prosty sposob zrobic win 2000 serwer. wystarczy tylko zmodyfikowac jakis plik. wie ktos moze cos wiecej w tym temacie? jesli tak to prosilbym o instrukcje co zrobic aby tak go przeksztalcic. z gory dzieki. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn chcialem zobaczyc czym faktycznie sie rozni ta wersja od profa. bo z tego co juz sie dowiedzialem, to niby prof jest ta sama wersja co serwer, tylko ze ma zablokowane jakies specjalistyczne opcje sieciowe. ile w tym prawdy to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn chcialem zobaczyc czym faktycznie sie rozni ta wersja od profa. bo z tego co juz sie dowiedzialem, to niby prof jest ta sama wersja co serwer, tylko ze ma zablokowane jakies specjalistyczne opcje sieciowe. ile w tym prawdy to nie wiem.

Ktoś ciebie podpuścił :)

może one są oparte na dużej części wspólnego kodu - ale niestety pewnych opcji nie ma zaimplementowane 2000 pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tyle ma zablokowane co po prostu niektórych nie zawiera. Dostęp do kilku funkcji których według MS win 2k pro nie zawiera można uzyskać posługując sie poleceniami. Tak jest np z funkcją blokownia możliwości logowania do systemu w okreslonych godzinach której nie ma a jednak dostęp do niej można uzyskać z wiersza poleceń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie, zaslyszalem ostatno nowinke ze z win 2000 prof, idzie w bardzo prosty sposob zrobic win 2000 serwer. wystarczy tylko zmodyfikowac jakis plik. wie ktos moze cos wiecej w tym temacie? jesli tak to prosilbym o instrukcje co zrobic aby tak go przeksztalcic. z gory dzieki. 8)

Poszukaj NTSwitch, fajnie działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czytałem że win 2K serwer i professional róznią się wilelkością jądra ładowanego do pamięci i działają troszkę inaczej, wersja pro jest bardziej przystosowana do domowego użytku a serwer do pracy na serwerach przez co ma ograniczone opcje multimedialne, ma być szybki i stabilny, bez fajerwerków.

ja mam wersję pro i nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi