Mhrok Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Cześć, Ostatnio kupiłem dwa dyski Seagate IronWolf (ST3000VN007) - 3TB 7200rpm 64MB. Właśnie otworzyłem paczkę i widzę, że to są dyski "recertified, gdzie na aukcji są sprzedawane jako nowe i w opisie nie ma nic o ich... nietypowości. Powinienem się upominać o swoje, czy jednak dać spokój? Na dyskach mają być raczej ważne dane i chciałbym móc im zaufać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jak Seagate i ważne dane to raczej bym nie ryzykował... Do tego po naprawie serwisowej ( aż prosi się o zrobienie skanu w MHDD oj ciekawe co by on pokazał ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 1 hour ago, Kwazor said: Do tego po naprawie serwisowej ( aż prosi się o zrobienie skanu w MHDD oj ciekawe co by on pokazał ) Nie wyciągam z woreczka antystatycznego nawet. Czuję się jakbym kupił nowe auto z salonu, które okazało się być używane przez nieznany czas, ale "sprawdzone przez producenta". Do tego sprawdziłem gwarancję Seagate - zamiast standardowych trzech lat pozostał niecały rok. Pffff. Zobaczę, co odpisze sprzedawca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak kupowałes przez internet na odległość to masz prawo do zwrotu. Przy obecnych cenach nowych HDD nie ma co oszczędzać i jeszcze do tego z takiej firmy jak Seagate. Ja nie wiem czy nawet za darmo bym je wziął. Może i przesadzam, ale dla mnie trwałość i bezawaryjność nie kojarzy się z tą firmą. Oddaj i kup nówki od WD lub Toshiby. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Akurat u mnie w pracy Toshiby padają jak muchy, a i zdarzały się egzemplarze martwe na starcie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Sprawa zakończona, sprzedawca błyskawicznie przygotował etykietę do przesyłki zwrotnej, zaraz po jej otrzymaniu przyszedł zwrot pieniędzy na konto. Lubię to, chociaż jestem tydzień w plecy z nowymi dyskami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek121 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Przy okazjach z aukcji to częsta praktyka, ale zabezpieczają się małym dopiskiem gdzieś na dole oferty. Niestety tak samo kupiłem dysk od jednego z najpopularniejszych sklepów internetowych. Tylko, że ja zorientowałem się po paru miesiącach sprzątając obudowę w środku. Ogromny plus za zachowanie sklepu, bo kazali go odesłać i zwrócili całą kwotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...