bpjl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witajcie, Czy ktoś wie jak wejść w konfigurację routera Huawei B528s? Po zalogowaniu się na adres 192.168.8.1 dostaję tylko kreator szybkiej konfiguracji gdzie mogę ustawić SSID sieci, nowe hasło dostępu do routera i sposób aktualizacji. Jak dostać się do bardziej zaawansowanych ustawień? Chciałbym choćby zmienić hasło do WIFI. Pamiętam że jakiś router Netii miał tak że trzeba było logować się innymi danymi niż admin/admin i wtedy był dostęp do pełnej konfiguracji. Może tutaj jest tak samo? Niestety nie potrafię znaleźć tego w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Wszystko czego potrzebujesz znajduje się na naklejce na spodzie urządzenia, ale nie wiem czy warto byś grzebał w zaawansowanych ustawieniach skoro nie ogarniasz podstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Oto naklejka i efekt logowania. Teraz posłużę się cytatem: Cytat Chcesz powiedzieć, że ten obiekt znajduje się w zasięgu mojego wzroku? Pokaż go, to palcem, bo chciałbym uwierzyć, że śnię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Co się dzieje jak przejdziesz ten kreator do końca?Co się dzieje gdy naciśniesz niebieski przycisk Ustawienia?Co jest napisane w zakładce Pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 1 minutę temu, radiergummi napisał: Co się dzieje jak przejdziesz ten kreator do końca? Router pozostaje w takim stanie jak widać na zdjęciu. Wszystko działa ale nie ma dostępu do żadnych ustawień. 2 minuty temu, radiergummi napisał: Co się dzieje gdy naciśniesz niebieski przycisk Ustawienia? Kompletnie nic. 2 minuty temu, radiergummi napisał: Co jest napisane w zakładce Pomoc? Opisywane są poszczególne działy i funkcje konfiguracji do której nie mam dostępu :P Dowiedziałem się że prawdopodobnie coś namieszało się w sofcie urządzenia. Nie jest to mój sprzęt więc najpierw dowiem się czy jest on jeszcze na gwarancji. Jeśli tak to niech właścicielka zaniesie go do operatora i niech on się martwi. A jeśli nie to podejmę się takiej zabawy - http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=52451 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zresetuj go tym przyciskiem na spodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Próbowałem. Jednokrotne naciśnięcie jak i z przytrzymaniem aż wszystkie diody zaświeciły się na zielono. Bez efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 A na telefonie zainstalowałeś aplikację Huawei HiLink?Komputer podłączony kablem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 6 minut temu, radiergummi napisał: A na telefonie zainstalowałeś aplikację Huawei HiLink? Nie i nie mam zamiaru. Jakąkolwiek konfigurację przeprowadzałem z poziomu komputera podłączonego kablem. Zawsze było dobrze i tak ma zostać. Po prostu jestem tradycjonalistą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Aktualnie jesteś tradycjonalistą z nieskonfigurowanym routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...