d100495 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Jestem całkowicie zielony, jeżeli chodzi o jakiekolwiek zagadnienia związane z podłączaniem urządzeń audio. Posiadam aktualnie płytę Z77 Extreme6, która (z tego, co wyczytałem) posiada chipset Realtek ALC-898. Chciałbym podłączyć sobie jednocześnie słuchawki i wieżę. Aktualnie używam rozdzielacza Jack 3.52mm na 2x Jack 3.52mm i rozwiązanie wydaje mi się dość słabe, jeżeli chodzi o moc, oba urządzenia grają wyraźnie ciszej (i w moim odczuciu bardziej płasko, ale nie wiem czy to możliwe przy zwyczajnym rozdzieleniu sygnału). Czy jest jakiś sposób poza : -kupnem karty dźwiękowej obsługującej 2 urządzenia wyjściowe -używaniem przedniego panelu dla jednego z urządzeń Na podłączenie tego przy aktualnej karcie dźwiękowej tak, żeby wszystko mogło sobie grać jednocześnie bez znacznej utraty jakości ? Bo szczerze mówiąc nie ogarniam tych wyjść w płycie poza znanym mi zielonym kółeczkiem (w menadżerze dźwięku mam to podpisane jako "wyjście na głośnik przedni"), do którego wciskam jacka od słuchawek xD Coś tam szukałem i czytałem, ale nie potrafię znaleźć jednoznacznego rozwiązania problemu, dlatego pytam tutaj. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez d100495 brak tagów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Hey.Można podłączyć słuchawki do przedniego panelu i głośniki lub wieże do tylnego karty dźwiękowej.Słuchać to samo jednocześnie i problemów z jakością nie słyszałem.Przynajmniej jeśli ile chodzi o zintegrowaną kartę dźwiękową.Nie jestem pewien co do zew karty dźwiękowej.Czasami bywa z tym różni Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Kronan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...