Pawelek69 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Witam, Mam proste pytanie: chcę kupić na ebay jeden przedmiot za ok 100 zł z USA. Nigdy tego nie robiłem. Czy jeśli kupię tą rzecz: https://www.ebay.pl/itm/NEW-Earvana-42mm-Drop-In-Nut-For-ESP-CREAM/362298189326?hash=item545aa7a60e:g:DcUAAOSwlMRa2KBh to zaplacę tylko wartość przedmiotu i koszty przesyłki, czy dojdą jakieś dodatkowe opłaty? Z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane 1 Lipca 2018 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Loteria, moze dojsc bez dodatkowych oplat moze tez trafic do UC i przy odbiorze bedziesz musial zaplacic VAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Cło i VAT będą naliczane od wartości importowanego towaru, według obowiązujących taryf celnych i 23 procentowego podatku VAT: a. poniżej 22€ dla towarów w małych ilościach o charakterze niehandlowym, brak należności za cło i podatek VAT czy inne opłaty celne, chyba że towary są objęte akcyzą, b. 23–150€ brak należności za cło, VAT według stawek do zapłaty, c. powyżej 150€ jest naliczane cło i podatek VAT według stawek Czasami zdarza się, że nie naliczają VATu, ale gwarantowane zwolnienie jest tylko do 22 EUR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Dziękuję za info. Czyli chyba bardziej opłaca mi się kupić tą cześć za 150 zł z UK.. Edytowane 1 Lipca 2018 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom790 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Nie zapłacisz na 99% VAT, a cła na 100% nie. Poproś sprzedawcę, aby oznaczył zakup jako prezent, to jeszcze mniejsze szanse na VAT będziesz miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 do 100$ nie zaplacilem anu razu zamowilem 3 płyty po 110$ (kazda w osobnej paczce w odstepach czasu9 jedna jakos przeszla, ale za dwie z dopłatą 100-120zł jakos byly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...