Krett777 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Nie wiedziałem gdzie napisać, więc jak złe miejsce proszę o przeniesienie. Witam, kupiłem mój komputer kilka lat temu i piszę z prośbą do znawców o napisanie co, bądź czego nie wymieniać w aktualnym komputerze. Chciałbym zaktualizować obecne peryferia, ale z rozsądną ceną, żeby to niebyła cena z kosmosu. Dziękuje za wszystkie wypowiedzi, poniżej znajdują się specyfikacje mojego aktualnego komputera: System : Windows 7 64bit Karta graficzna : GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB Procesor : Intel Core i5-4440, 3.1GHz Płyta główna : Gigabyte GA-B85-HD3 Ram : 8GB DDR3 Dysk : Jakiś HDD 1TB ( ale wydaje mi się że nie potrzebuje zmiany, jak już to raczej na jakiś SSD) Jeśli inne informacje będą potrzebne pisać. Dzięki. Edytowane 8 Lipca 2018 przez Krett777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Nie napisales do czego ten komputer ma byc wykorzystywany, pominales zasilacz i przedewszystkim jaki masz budzet. Cep jest w porzadku, jesli grasz na tym komputerze to karta graficzna do wymiany. SSD rowniez da ci zauwazalnego "kopa". Edytowane 8 Lipca 2018 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 jaka rewizja płyty jaki ram [takty i ile kości] jaki zasilacz ile kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krett777 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Zasilacz MODECOM FELL PRO 620W Komputer w wiekszym stopniu do gier budzet do 1500-1700 ram 2 kosci po 4gb takty nie wiem jak sprawdzic, tak samo rewizji plyty Edytowane 8 Lipca 2018 przez Krett777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Zasilacz na już do zmiany. Co do mobo zainstaluj CPU-Z i masz w 3 zakładce model mobo a w 4 pamięci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krett777 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Czyli na razie do wymiany zasilacz. I kupic dysk ssd. Wklejam ss z CPU Z: Edytowane 8 Lipca 2018 przez Krett777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Jak zostajesz na tym mobo to wymień ram na 2x8GB. Proc możesz polować na i7-4790 bez K. Można dorwać w okolicy 600zł. Grafy w tym budżecie raczej nie wymienisz. Względnie całą kasę przeznacz na nowy GTX 1060 albo używany 1070 (choć ten prawie na pewno będzie po koparce). Edytowane 8 Lipca 2018 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Moja propozycja: GPU: http://www.krsystem.pl/palit_geforce_cuda_gtx1060_dual_6gb_ddr5_192bit_dvihdmi3dp_dos-item-44513.html?44028 SSD: http://www.krsystem.pl/adata_ssd_ultimate_su800_128gb_s3_560300_mbs_tlc_3d-item-47790.html Zasilacz: http://www.krsystem.pl/zasilacz_silentiumpc_vero_l2_500w_80plus_bronze-item-50742.html Za wszystko 1588 zł, mozesz pogrzebac w innych sklepach moze znajdziesz taniej. Ten Haswell jest ok, nie ma sensu go narazie wymieniac spokojnie wystarczy zeby napedzic 1060'tke. RAM tez powinien wystarczyc poki nie trzymasz w tle odpalonych gier i Chrome'a z 20 zakladkami. Ten SSD to IMO najlepszy wybór <200 zł. Edytowane 8 Lipca 2018 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krett777 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Dzieki wszystkim za odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanko, co lepiej zmienic w pierwszej kolejnosci karte graficzna czy procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) W takiej kolejnosci: zasilacz -> karta graficzna -> SSD -> ew. nowa platforma / CPU / DDR4. Procesor ktory masz spokojnie wystarczy do 1060. Patrz post wyzej. Edytowane 8 Lipca 2018 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 I ostatnia propozycja będzie najlepsza: GTX1060 6GB, do tego SSD i PSU. Powinieneś pograć jeszcze jakiś czas spokojnie. Z czasem można RAm zmienić na 16GB ewentualnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krett777 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Ok dzieki wielkie wszystkim, do zamkniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...