Beged Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Witajcie drodzy Forumowicze, Od jakiegoś czasu (dawno, nie wiem z jaką zmianą w systemie/aktualizacją mogę to powiązać) opcja uruchamiania komputera poprzez wciśnięcie klawisza klawiatury bądź myszki przestała działać. Płyta główna to ASRock Z170 Extreme 4, system Windows 10 Pro. Oczywiście odpowiednie opcje w UEFI są włączone (USB Keyboard/Remote Power On, Mouse Power On). Deep Sleep wyłączone. W menadżerze urządzeń Windows, w ustawianiach zarządzania energią myszek, klawiatur i urządzeń HID wyłączyłem opcję wyłączenia urządzeń w celu oszczędzenia energii i włączyłem opcję zezwalania na włączenie komputera urządzeniu. Na tym skończyły mi się pomysły. Jeżeli ktoś spotkał się kiedykolwiek z podobnym problemem, bądź ma jakiekolwiek sugestie, będę wdzięczny za pomoc. Co ciekawe, w momencie kiedy odłączę zasilanie od PC i włączę je ponownie, mogę, ale tylko jednorazowo włączyć komputer za pomocą myszki/klawiatury. Jeżeli po takim włączeniu, wyłączę system normalnie i nie odłączę zasilania, to funkcja przestaje działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Może pomoże wyłączenie "ErP" w bios. ( Jeżeli było włączone ) Edytowane 9 Lipca 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...