bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 54.76 fps opengl wyszło, hmm może po wsadzeniu nowego procka trzeba jednak format zrobić? zaraz to uczynie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 wątpię raczej sprawdzić bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 8 minut temu, tesel napisał: skoro nic nie zmieniałeś poza ramem to tu trzeba by szukać - na pewno kości chodzą na tych samych taktach [coś mi sie wydaję że chodzą w single channel] widzę ze ram chodzi na 1066 masz 1 kość 4GB i jedną 2GB? tak jedna kość 4gb i druga 2gb, wsadzone w niebieskie gniazda, 4gb pierwsze gniazdo 2gb 3 gniazdo, ( są 4 gniazda , niebieskie dwa i białe dwa ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 dlatego mówię aby zmienić sloty i w biose zobaczyć czy są ustawione na 1333 [666] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 panowie, ale problem tego typu jest że on w tym programie widzi tylko 1 rdzeń ?? a w menadźer urządzeń jest 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 robi się ciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 dokładnie otóż to, więc próbuje zrobić najpierw format i zobaczymy co z tego wyjdzie. także widzimy się za jakąś godzine jak wszystko dobrze pójdzie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 masz dysk ssd? czy zwykły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 jak wgrałeś nowy bios to wszystkie ustawienia pewnie są na auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 nic w biosie nie zmienialem, byc moze sa na auto, dysk mam zwykły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 tylko tego nie sprawdziliśmy czy stary procek działał na 1 rdzeniu czy na 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 no i gotowe, wydaje mi się że to było to co musiałem zrobić , widzi 4 rdzenie, fps zrobiło się wiecej, ocena w systemie wskoczyła na 7.5 , zaraz pobiore grę i zobacze jak to ika ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 a ram faktycznie w bios przy 2 kościach pokazuje 1066 , jak zmienić na 1333?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 zmienilłem tam gdzie mówiłeś w biosie na 1333 i komputer działa, w gre wszedłem na full detalach 260fps , więc różnica niebo a ziemia widocznie wszystko chodzi tak jak powinno, a powiedzcie mi jeszcze bo w windowsie ocena mojego dysku to 5.9 ( szybkość transferu danych ) więc pewnie dlatego też wolniej troszke czyta wszystko, jaki dysk polecacie w niedużych pieniądzach mam 500gb i wystarcza w zupełności . aktualnie siedzi SEAGATE BARRACUDA 500GB 3,5" (ST500DM002) (taki aby był kompatybilny z płytą i resztą mojego sprzętu poproszę ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 jak to jaki ssdeka minimum 240GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...