NicolasBum Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Dobry wieczór, podczas grania w ETS 2 zdarzyła się sytuacja, która spowodowała całkowite uziemienie komputera. Gdy byłem w menu, po prostu nagle pojawiły się zielone i czerwone paski, ekran zamigał i straciłem obraz na monitorze. Dodam, że muzyka, w tym przypadku stream radiowy, wciąż grał. Postanowiłem zresetować komputer, ale uzyskałem tylko blue-screen, niestety nie zapamiętałem kodu błędu. Po bluescreenie komputer resetował się sam. I tak w kółko. Wyłączyłem go i wyjąłem GPU, gdyż mam wrażenie, że to ono jest przyczyną całego zamieszania. Co prawda nie testowałem karty w innym komputerze, ale czy w ogóle jest taki sens? Ogólnie rzecz biorąc komputer jest już dosyć stary, oto konfiguracja: Procesor: AMD FX 8120 GPU: Asus GTX 560 ti DirectCU II Płyta główna: Gigabyte 990XA UD3 RAM: Geil 16 GB Quad channel 1600Mhz CL9 Chłodzenie: SPC Grandis XE1236 Dyski: SSD Kingston V200 60 GB, 2x HDD Seagate 500 GB, 1x Seagate 2 TB I oczywiście zasilacz: OCZ ModxstreamPro 600w Z góry dziękuję za odpowiedź i sugestie, być może problem leży gdzieś indziej? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NicolasBum Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Hej! A czy winne mogą być sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 A co aktualizowałeś coś ostatnio? Czyli rozumiem, że system zaczyna się ładować i wtedy jest BS? Czy startuje komp normalnie i po czasie dopiero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NicolasBum Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Tylko sterowniki od klawiatury, nic poza tym. Natomiast sterowniki GameReady aktualizowałem kilka dobrych miesięcy przed awarią. System w ogóle się nie uruchamia, tylko BSOD, restart i tak w kółko. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...