Macen11 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Witam posiadam stary monitor z wyjściem z monitora VGA(15F) a kartom graficzną z wejściem DVI-I(M)(24+5) Czy idzie kupić taki kabel gdzieś w rtv albo media ex? Chodzi o to że potrzebuje go na wczoraj, będę wdzięczny za pomoc Nie znam sie na tym zabardzo to spytam czy da sie starszy monitor podpiąć z VGA(15F) (takie mam wyjście od monitora) pod HDMI do karty graficznej? mam na mysli ten adapter https://www.euro.com.pl/adaptery-i-przejsciowki/vivanco-42143.bhtml?gclid=CjwKCAjwp7baBRBIEiwAPtjwxKjdp7s5lUoTg6XTHdu0eE7kb7Cs83qawgAmR2jd15o4ZtnlLQDH3RoCjVMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=COS7k5vhptwCFUUPGAodFX4K1g Edytowane 17 Lipca 2018 przez Macen11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Z przejściówka działać będzie ( choć ta, którą znalazłeś jest trochę droga), https://www.mediaexpert.pl/przewody-komputerowe/kabel-hdmi-dvi-savio-1-5-m,id-499267?gclid=CjwKCAjwp7baBRBIEiwAPtjwxBGIcjdEzRUSSJ50guUJvMMhl5YyoUwXhtC2REBkdPeDzGMAl6ITjhoClVwQAvD_BwE Nie wiem, czy w takim przypadku to rozwiązanie byłoby lepszej Moim zdaniem, jeśli monitor jest aż tak stary, to warto by zaraz zastanowić się nad nowym, bo z doświadczenia wiem, że połączenie stary monitor+ dobra karta nie daje dużo przyjemności :) pozdro Edytowane 17 Lipca 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Podaj budżet jakim dysponujesz, to polecę jakiś dobry monitor. Najlepiej dopisz pod jakie gry i ew. inne zastosowania typu filmy, praca. Napisz też jaką Masz kartę graficzną, bo pomoże mi to oszacować ile fps dla danej rozdzielczości wyciągnie twój komputer w danej grze w którą grasz/masz zamiar grać. Na foto Widzę, że masz kartę Gaming, lub Gaming x od MSI, ale nie wiem jaka to karta w sensie 1060/1070, czy może 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macen11 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Na razie chwilę jeszcze muszę poczekać i dozbierać, karta to 1080 ti trio od msi co do monitora proferuje jedynie asusa pg348q no ale wole poczekać i dołożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 No to na grubo poleciałeś. Zobacz monitor AOC AG352UCG6 z linku poniżej. Ma matrycę MVA 35" 120Hz + G-Sync. To tegoroczny model. Tylko jak byś wpadł na pomysł szukać gdzieś po sklepach, to nie pomyl go czasem z zeszłorocznym modelem AG352UCG bez cyfry 6. Poniżej link do monitora w uczciwym sklepie. AOC AGON AG352UCG6 Curved 3399zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macen11 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 10 godzin temu, pablo27 napisał: No to na grubo poleciałeś. Zobacz monitor AOC AG352UCG6 z linku poniżej. Ma matrycę MVA 35" 120Hz + G-Sync. To tegoroczny model. Tylko jak byś wpadł na pomysł szukać gdzieś po sklepach, to nie pomyl go czasem z zeszłorocznym modelem AG352UCG bez cyfry 6. Poniżej link do monitora w uczciwym sklepie. AOC AGON AG352UCG6 Curved 3399zł Faktycznie ciekawa propozycja z 1,5k taniej, wezmę pod uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Ktoś kupił, bo jeszcze wczoraj był dostępny. Pewnie na dniach będzie dostawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...