Gregu Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 Wrzucili pacz to bf5, wyniki zjeżdżają z 158 do 65FPS z RTX...ofc 1080p... Kupiłbym te karte. Stać mnie. Ale to są jaja co się widzi po necie. Zresztą dla 30% więcej...i tak gram w gry gdzie widzę 120FPS minimum(ofc BF5 to wyjątek, zwłaszcza w dx12) więc to by była sztuka dla sztuki. Nie wspomnę że najpierw to chyba chciałbym w końcu jakiś dobry wyświetlacz 120+hz z przynajmniej 1440p+, a na razie nic z tego co widzę na rynku mnie nie porywa...No chyba że Wasabi Mango jako monitor...:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cks Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam, Dzisiaj zawitał do mnie GAINWARD RTX 2070 GS. Stresik jak to będzie funkcjonować trochę jest... ale zobaczymy. W weekend mogę zrobić jakby ktoś chciał testy porównawcze z obecną 980Ti... niestety przy i5 6600k 4.3 (obecnie jeszcze czekam za zen2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 9 godzin temu, Novice napisał: Gosu musisz zrobić testy 7890XE vs 8700K vs 9900K na RTX 2080Ti. Jestem ciekawy czy któryś wymięknie przy 1440p. Mam zrobione już takie testy od 1080p do 4k :) W 1080p oraz 1440p KAŻDY z tych CPU potrafi wymiękać. Dziś dogrywam legendarnego 5960X do testu vs 9900K, także 8/16 bardzo udane HEDT vs bardzo udany mainstream. Tak swoją drogą odpowiedź NV w kwestii wadliwych kart. https://forums.geforce.com/default/topic/1079930/geforce-rtx-20-series/rtx-2080-ti-founders-edition-contact-us/ Dodatkowe info, z racji tego, że pojawił się patch do BFV jaki wprowadza RT, testy również porobię. Z tego co czytałem 9900K + 2080Ti w 2560x1440p + RT ultra, to 70-90 fps, więc nie jest źle. Natomiast RT bardzo mocno obciąża CPU, stąd na słabszych prockach gorsze wyniki. Zbadam ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 49 minut temu, Gosu napisał: Natomiast RT bardzo mocno obciąża CPU, stąd na słabszych prockach gorsze wyniki. Zbadam ten temat. Oby RT ładnie się skalował na rdzenie, bo jak będzie potrzeba mocnego IPC, to trzeba czekać na następce core :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2018 Opis z materiału. " 1x RTX 2080Ti LC + i9 7980XE@4.5 GHz LC , RayTracing w Battlefiled V, rozdzielczość 3440x1440p, ustawienia ultra. Porównanie RT OFF vs RT ON Materiał nagrywany za pomocą Nvidia Shadowplay co niestety obniża wydajność o około 10-15% z włączonym RT, dogłębniejsze testy RayTracingu nagramy z użyciem kamery. Jak tylko będzie możliwość włączenia SLI wraz z RT, zamieścimy takie testy." Na początku jest spadem do 19 fps, ale to anomalia bo jak też widać spada na moment użycie GPU do 66%. Tuż po włączeniu RT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Odpalam nowo złożonego pc. Na monitorze pojawia się tylko informacja no signal. Wiatraki karty graficznej kręcą się tylko przez chwilę po czym jeden przestaje i za chwilę drugi przestaje. Ledy na karcie i płycie głównej się świeca. Plyta wymagala aktualizacji biosu w morelach twierdzą że została zrobiona. Czy to możliwe że to przez brak aktualizacji biosu? Może z kartą graficzną coś nie tak albo z monitorem? Rtx 2070 i7 9700k asrock z370 extreme 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Możliwe. Całkiem prawdopodobne. Sprawdź konfiguracje-minimum, na integrze, z jednym modułem RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) A właśnie czy ta płyta obsługuje kości g skill ripjaws 3200mhz cl 15? Może w tym problem? Edytowane 15 Listopada 2018 przez xprt7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Jaki masz kod na wyświetlaczu kodów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reevis Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) Cześć, możesz napisać w jaki sposób rozwiązałeś problem? Jestem w podobnej sytuacji w jakiej się znalazłeś. Po wymianie ramu na 3200mhz cl 15 mam czarny ekran no signal. Edytowane 15 Listopada 2018 przez Reevis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) Rozebrałem jednego trupa, ewidentnie widać, że majstrowane było przy trzech kościach pamięci. Takie "drutowane" karty z pre-orderów szły do klientów :D :D Niezłe jaja, pasty napierdzielone jak hummussu też ;) Nie czyszczę nawet tego bo jutro kurier te trupy odbiera. Drugą też rozbiorę, poleci materiał. Foty pcb porobione, porównam ze zdrowymi kartami. Podejrzewam, że tak "drutowania" nie było. Dla przykładu karta kumpla przed wodowaniem, nie ma "pleśni" Przy pamięciach. Na GN też takowej nie widziałem Foty robiłem z tele, w dzień polecą z lustrzanki + nagrywki do materiału. Edytowane 15 Listopada 2018 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Roztopiły się :D . Edytowane 16 Listopada 2018 przez Mac102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macvip Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 U mnie z RTX coś się dziwnego stało zawsze w grze miał 56 stopni a teraz 41 stopni cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhis Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam, pomyślałem, że wrzucę tu info jakie rezultaty dała zmian chłodzenia na mojej Inno3D GeForce RTX 2080 TI OC X2. Przed zmianą było 82st w stresie i obroty na 57%. Było też dość głośno. Temperaturę mogłem zbić tylko zwiększaniem obrotów na GPU co dawało np 76st przy 76% i wtedy to już było bardzo głośno. Po zamontowaniu Kraken G12 + Corsair H55 temperatura to 59 st i cisza. Tyle co szum wentylatorów. Po OC (+150 Mhz) temperatura to 61 stopni. Dodatkowo zmieniłem oryginalny wentylator z Corsair na Silent Wings 3 bo był głośny na wyższych obrotach. W stresie pompa H55 działa na maxa 1400 rpm bo tyle mogę ustawić. Generalnie to jestem mega zadowolony bo mocno mnie irytowała ta karta. Nie wiem jak z gwarancją ale Inno napisało mi, żebym w razie kłopotów z powrotem zainstalował oryginalne chłodzenie przed wysłaniem do sklepu gdzie kupiłem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Koledzy napiszcie proszę jak z ciszą podczas grania z zamkniętą obudową. Czy wersję 3 wiatrakowe są cichsze? Leci do mnie paczka z prockiem i9 9900k i tak sobie myślę czy by nie zaszaleć dalej. Celuję w rtx 2080 ti ale przy moim aktualnym gtx 1080ti waterforce od gigabyte boję się hałasu. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhis Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 U mnie było gorąco i głośno (82 st) albo chłodniej (76 st) ale wtedy już bardzo głośno a obroty podbijałem do 76%. Skończyło się na Krakenie G12 + Corsair H55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Czyli dobrze wnioskuję, że jeśli chcę mieć ciszę to trzeba AIO albo wersję z blokiem wodnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhis Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Ja mam jakąś słabszą wersję ale i trochę tańszą (5400). Pytanie jak sprawują się modele za 6000. Chłodzenie kosztowało mnie około 400 zł ale jest na prawdę cicho. Nawet w stresie. Tyle co szum wiatraków więc można rozmawiać szeptem. 61 st po OC. Wątpię, żeby jakieś chłodzenie tradycyjne było tak ciche ale to tylko moje przypuszczenie. Z drugiej strony nie wiem co będzie z gwarancją, gdyby okazała się być potrzebna... Edytowane 19 Listopada 2018 przez bhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Kiszka, pisałem o tym, że możliwe, iż zastosowali zły lut lub topnik. Lecz z lepszego zdjęcia widać, że był zimny lut a zamiast zrobić rebaling, dodali topnika i podgrzali. Jak już ktoś napisał pewnie osoba która się na tym nie zna i zastosowała docisk co spowodowało rozlanie lutu. Edytowane 20 Listopada 2018 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 A jak w tym zestawie z chłodzeniem pamięci? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Koledzy, czy są wersje aio kart rtx 2080ti?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Czemu wentylator SYS1 (ten z tyłu) ustawiłeś na wpompowywanie powietrza do środka, a nie wyrzucanie na zewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhis Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 2 godziny temu, Markus1 napisał: A jak w tym zestawie z chłodzeniem pamięci? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Nie mam żadnych problemów z pamięciami. W G12 jest wentylator który je chłodzi i to wygląda, że jest wystarczająco. Zobacz na yt jak to montują i generalnie nikt tam nic więcej z chłodzeniem pamięci nie robi. U mnie jest stabilnie. 1 godzinę temu, Kyle napisał: Czemu wentylator SYS1 (ten z tyłu) ustawiłeś na wpompowywanie powietrza do środka, a nie wyrzucanie na zewnątrz? Dzięki temu obniżyłem temperaturę GPU o 10 stopni. To ciepłe powietrze i tak od razu jest wyrzucane do góry. Nie zauważyłem żeby to wpłynęło jakoś negatywnie na CPU i Mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 https://cenowarka.pl/?cmp=1887235&cmp=1870910 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Generalnie do SLI 2x 2080Ti LC to mus, ewentualnie AIO bo odejście od turbinek to w kwestii SLI wielki problem. U mnie komp w budowie ;-) "Rez" z Kasztelana, dla zajawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Boję się tego sli. Nie po darmo są informacje o braku optymalizacji to raz, a dwa kawa się do tego nie nadaje. Za mało linii. Czekam chyba na nową generację rtx, może zapewni w 4k stabilne 60 klatek na full detalach. Może jeszcze potanieją monitory 4k z górnej półki... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem bloku EK Vector na RTX 2080 / 2080Ti, to szczerze polecam. Po około godzinie grania w AC Origins maksowane 3440x1440p, maks temperatura 39C. LC nie to z syga, tylko D5 + 340/45 + 240/45 z 5x Corsair SP 120, do tego loop łączony z i7 5960X (obecnie X99 z tym CPU na benchtable siedzi) Cały czas karta trzymała sztywne 2100 MHz. Straszna wtopa, że nie działa SLI w dwóch ostatnich Assasinach, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Gosu, mam pytanie na moim RTX 2080 Aorus przy przełączaniu okna np. z grą od pewnego czasu mam taki pas zielony na ułamek sekundy. Po za tym nic się nie dzieje, myślisz że to może być siadająca grafika? Można to jakoś inaczej spr? Nie daje mi to spokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 3 godziny temu, lakus978 napisał: Gosu, mam pytanie na moim RTX 2080 Aorus przy przełączaniu okna np. z grą od pewnego czasu mam taki pas zielony na ułamek sekundy. Po za tym nic się nie dzieje, myślisz że to może być siadająca grafika? Można to jakoś inaczej spr? Nie daje mi to spokoju Nieraz się z tym spotkałem nawet na Pascalach, Maxwellach, a egzemplarze tych kart do dziś śmigają bez zarzutu :) Także spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...