Gosu Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) "ANTHEM" 2x RTX 2080Ti w 4k maksowanym bez DLSS. *Desynchronizacja Audio / Video za sprawą YT. * Profil SLI w "ANTHEM" wymaga jeszcze poprawy, stąd użycie kart w zakresie 85/90%. Realnie wydajność podskoczy jeszcze o około 10-15 fps przy dociążeniu kart do 95/99%. Winne są bardzo nieudane sterowniki 430xx (również hotfixy). Edytowane 1 Maja 2019 przez Gosu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Testy wydajnościowe w 7 grach oraz 2 benchmarkach. RTX 2080Ti vs TITAN RTX, uwzględniając również Ray Tracing oraz DLSS. Rozdzielczości 1080p / 1440p / 4k. Pojedynek lekko przyciętego procesora graficznego TU102 vs pełen TU102, obydwie konstrukcje podkręcone do wartości zegar w zegar. Taktowanie końcowe boost zależne ściśle od limitów TDP każdej karty. TITAN RTX z racji posiadania w pełni odblokowanych 72 bloków SM (2080Ti posiada 68) boostuje nieco niżej. Specyfikacja kart : TITAN RTX - 4608 CUDA / 288 TMU / 96 ROP / 576 Tensor / 72 RT / 24 GB VRAM GDDR6 384 Bit RTX 2080Ti - 4352 CUDA / 272 TMU / 88 ROP / 544 Tensory / 68 RT / 11 GB VRAM GDDR6 352 Bit TITAN RTX - 11 700 zł RTX 2080Ti FE - 5549 zł * Każdy test pomiaru wydajnościowego przeprowadzany jest około minutę, a nawet dłużej. Jednakże ze względu na to by materiał nie trwał godzinę, pokazujemy urywki wraz z podsumowaniem. Edytowane 5 Maja 2019 przez Gosu 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mincior Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 mój RTX 2070 Gigabyte właśnie wylądował na gwarancji artefakty już nawet w słabszych gierkach się pojawiały, a jak RT się włączyło to dramat. Jak nie naprawią tego to zrobię tak jak kolega pisał, zwrot kasy i dołożę może do czegoś z innej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickky90 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) @Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D? Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W Edytowane 27 Maja 2019 przez sickky90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 42 minuty temu, sickky90 napisał: @Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D? Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W Fajnie, że zwrócą ci kasę :) odpisałem ci w drugim temacie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Którą kartę wybrać? Asus Strix Advance 2070 - 3 wentylatory 1650 boost lub Msi gaming Z 2070 - 2 wentylatory 1830 boost wszystkie aktualnie po 2499 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Z tych dwóch to Gaming Z :) natomiast weź pod uwagę jeszcze takie modele, one wypadły dobrze w testach. Zotac ma świetną cenę w porównaniu do konkurencji i jest chłodny i cichutki. EVGA to wiadomo klasa sama w sobie, oni zawsze robią doskonałe produkty, szkoda że w tak małej ilości dostępne w PL. http://www.krsystem.pl/karta_vga_palit_rtx_2070_gamingpro_oc_8gb_gddr6_256bit_hdmi3dp-item-56195.html?44028 https://www.net-s.pl/produkt/evga-geforce-rtx-2070-xc-black-edition-gaming-8gb-gddr6-dual-hdb-fans-915255;20-c-10 https://sklep-met.pl/p/3794/3381900/zotac-karta-grafiki-gaming-rtx-2070-8gb-amp-extreme-core--pozostale-karty-graficzne-podzespoly-komputerowe.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Dla mnie lepiej Msi lub Asus ze względu na łatwiejszą sprzedaż później. Ta msi gaming z jest cicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Tak jest cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Fakt, tylko tyle tego w outlecie jakby wadliwe były. Widać że lepiej wypada w grach, boje się że trafię paścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 zamówiłem msi :) jutro ma być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Deja Vu.. normalnie jakby ktoś copy paste zrobił dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Polecam MSI, cicha i jeszcze nie padła. Mam ją od grudnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Kupiona, Msi 2070 Gaming Z :) Dziękuję za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Koledzy doradźcie, aktualnie mam 1080ti Gigabyte, waterforce (zależy mi na ciszy w stresie zestawu). Myślę o 2080ti ale ma być cicho a nie jakieś zabawy w obniżanie napięcia na karcie. Nie mam czasu ani chęci się w to bawić. Buda przewiewna. Czy są jakieś ciche rtx-y na klasycznym chłodzeniu? Ostatecznie kupię rtx 2080ti waterforce Gigabyte...PsJuż "po ptokach"Wodny Gigabyte zamówiony. Jednak nie wierzę w ciszę 'na wiatrakach"Zdam relację po montażu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zestaw zmontowany. Jak przyjdzie riser fractala, to zrobię fotkę zestawu. Najważniejsze, że jest cisza... proszę się nie śmiać z moich "modnych" trampek i obrusika :-) Co nie zmienia faktu, że cena karty rtx 2080ti jest chora. Taka karta (nawet zwodowana) powinna kosztować max 3,5 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Pod kątem Cyberpunka.... to sobie najlepiej poczekać do jego premiery :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak wyżej , poczekać do premiery i pierwszych testów wydajnościowych - bo wymagania to jedno a rzeczywistość to drugie . Wg. CDP gra powinna mieć premierę za niemal rok - dokładnie w kwietniu 2020 roku , przez ten czas sporo się może zmienić jeżeli chodzi o sprzęt ( i na pewno się zmieni - Ryśki 3K , NAVI , Ampere / Turing G1,5 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Gaminga oddałem i zakupiłem Strixa OC 2080. Tylko teraz mega akcja z tymi Super od Nvidii. Mam jeszcze czas na zwrot i ewentualnie odczekać aż wejdą nowe a może obecne spadną mocniej na cenach. Jeśli za np dwa miesiące kupię kartę w tej samej kwocie a o 15% szybszą to lepiej poczekać. Ciepło więc czasu na granie mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrU26 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Dlaczego wymieniłeś 2070 na 2080? Różnica cenowa znacząca. Coś jest nie tak z tym 2070 od MSI? Rozważałem jego zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 52 minuty temu, PiotrU26 napisał: Dlaczego wymieniłeś 2070 na 2080? Różnica cenowa znacząca. Coś jest nie tak z tym 2070 od MSI? Rozważałem jego zakup. Zapewne potrzebował mocniejszej karty. Przy tym jak wiele było promocji już na RTXy 2070 moim zdaniem nie ma sensu płacić za te karty więcej niż 2200zł. Tym bardziej, że lada chwila znów będą obniżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrU26 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Pewnie tak było. Dlatego też się wstrzymuję i na razie budzetowo kupuję kartę żeby później wymienić (doradzałeś mi w innym wątku). Z procesorami też się wstrzymywać? i7 a nawet i9 rozważam. Czekać na Ryzeny nowe? Kiedy będą w sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ryzeny w przyszłym miesiącu chyba. @PiotrU26 teraz można dorwać GTXa 1660 Ti za 1000zł albo Vegę 56 za 1250zł. To Ci spokojnie wystarczy do ogrania wielu tytułów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 STRIX padł po tygodniu. Odebrałem właśnie 2070 GAMING Z. 2080 spoko ale za droga jak na to co oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 @olsenqqq Tak jest czasami z nowymi kartami, mojemu znajomemu padł znowu GAMING Z... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 "Świeża" karta kupiona dziś w x kom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenqqq Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...