Skocz do zawartości
ponga1337

NVIDIA GeForce RTX 2000 / RTX 2000 Super (Turing) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

"ANTHEM" 2x RTX 2080Ti w 4k maksowanym bez DLSS.

*Desynchronizacja Audio / Video za sprawą YT.

* Profil SLI w "ANTHEM" wymaga jeszcze poprawy, stąd użycie kart w zakresie 85/90%. Realnie wydajność podskoczy jeszcze o około 10-15 fps przy dociążeniu kart do 95/99%. Winne są bardzo nieudane sterowniki 430xx (również hotfixy).

Edytowane przez Gosu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy wydajnościowe w 7 grach oraz 2 benchmarkach. RTX 2080Ti vs TITAN RTX, uwzględniając również Ray Tracing oraz DLSS. Rozdzielczości 1080p / 1440p / 4k.

Pojedynek lekko przyciętego procesora graficznego TU102 vs pełen TU102, obydwie konstrukcje podkręcone do wartości zegar w zegar. Taktowanie końcowe boost zależne ściśle od limitów TDP każdej karty. TITAN RTX z racji posiadania w pełni odblokowanych 72 bloków SM (2080Ti posiada 68) boostuje nieco niżej.

Specyfikacja kart :

TITAN RTX - 4608 CUDA / 288 TMU / 96 ROP / 576 Tensor / 72 RT / 24 GB VRAM GDDR6 384 Bit

RTX 2080Ti - 4352 CUDA / 272 TMU / 88 ROP / 544 Tensory / 68 RT / 11 GB VRAM GDDR6 352 Bit

TITAN RTX - 11 700 zł

RTX 2080Ti FE - 5549 zł

* Każdy test pomiaru wydajnościowego przeprowadzany jest około minutę, a nawet dłużej. Jednakże ze względu na to by materiał nie trwał godzinę, pokazujemy urywki wraz z podsumowaniem.

Edytowane przez Gosu
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój RTX 2070 Gigabyte właśnie wylądował na gwarancji artefakty już nawet w słabszych gierkach się pojawiały, a jak RT się włączyło to dramat. Jak nie naprawią tego to zrobię tak jak kolega pisał, zwrot kasy i dołożę może do czegoś z innej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D?

Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W

Edytowane przez sickky90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, sickky90 napisał:

@Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D?

Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W

Fajnie, że zwrócą ci kasę :) odpisałem ci w drugim temacie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to Gaming Z :) natomiast weź pod uwagę jeszcze takie modele, one wypadły dobrze w testach. Zotac ma świetną cenę w porównaniu do konkurencji i jest chłodny i cichutki. EVGA to wiadomo klasa sama w sobie, oni zawsze robią doskonałe produkty, szkoda że w tak małej ilości dostępne w PL.

http://www.krsystem.pl/karta_vga_palit_rtx_2070_gamingpro_oc_8gb_gddr6_256bit_hdmi3dp-item-56195.html?44028

https://www.net-s.pl/produkt/evga-geforce-rtx-2070-xc-black-edition-gaming-8gb-gddr6-dual-hdb-fans-915255;20-c-10

https://sklep-met.pl/p/3794/3381900/zotac-karta-grafiki-gaming-rtx-2070-8gb-amp-extreme-core--pozostale-karty-graficzne-podzespoly-komputerowe.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy doradźcie, aktualnie mam 1080ti Gigabyte, waterforce (zależy mi na ciszy w stresie zestawu). Myślę o 2080ti ale ma być cicho a nie jakieś zabawy w obniżanie napięcia na karcie. Nie mam czasu ani chęci się w to bawić. Buda przewiewna. Czy są jakieś ciche rtx-y na klasycznym chłodzeniu? Ostatecznie kupię rtx 2080ti waterforce Gigabyte...

Ps

Już "po ptokach"

Wodny Gigabyte zamówiony. Jednak nie wierzę w ciszę 'na wiatrakach"

Zdam relację po montażu.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw zmontowany. Jak przyjdzie riser fractala, to zrobię fotkę zestawu. Najważniejsze, że jest cisza...

proszę się nie śmiać z moich "modnych" trampek i obrusika :-)

2lsxhts.jpg

2qun5n9.jpg

149m78p.jpg

Co nie zmienia faktu, że cena karty rtx 2080ti jest chora. Taka karta (nawet zwodowana) powinna kosztować max 3,5 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej , poczekać do premiery i pierwszych testów wydajnościowych - bo wymagania to jedno a rzeczywistość to drugie .

Wg. CDP gra powinna mieć premierę za niemal rok - dokładnie w kwietniu 2020 roku , przez ten czas sporo się może zmienić jeżeli chodzi o sprzęt ( i na pewno się zmieni - Ryśki 3K , NAVI , Ampere / Turing G1,5 ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gaminga oddałem i zakupiłem Strixa OC 2080. Tylko teraz mega akcja z tymi Super od Nvidii. Mam jeszcze czas na zwrot i ewentualnie odczekać aż wejdą nowe a może obecne spadną mocniej na cenach. Jeśli za np dwa miesiące kupię kartę w tej samej kwocie a o 15% szybszą to lepiej poczekać. Ciepło więc czasu na granie mniej. 

IMG_20190613_174800.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, PiotrU26 napisał:

Dlaczego wymieniłeś 2070 na 2080? Różnica cenowa znacząca. 

Coś jest nie tak z tym 2070 od MSI? Rozważałem jego zakup.

Zapewne potrzebował mocniejszej karty. Przy tym jak wiele było promocji już na RTXy 2070 moim zdaniem nie ma sensu płacić za te karty więcej niż 2200zł. Tym bardziej, że lada chwila znów będą obniżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak było.

Dlatego też się wstrzymuję i na razie budzetowo kupuję kartę żeby później wymienić (doradzałeś mi w innym wątku). 

Z procesorami też się wstrzymywać? i7 a nawet i9 rozważam. Czekać na Ryzeny nowe? Kiedy będą w sklepach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi