R3jn Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Ciężko powiedzieć.. Patrz też na kulturę pracy.. Ten msi gaming x czy gaming z to dobre chłodzenia :) jakieś wynalazki jak Galaxy czy kfx nie warto 2060 super jest mniej wydajna od 2070 na start ale minimalnie Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Teraz zauważyłem, ze patrzę na recenzję wersji KFA2 EX a na cenę mini ;) nie było tematu w tej kwestii. Miałem MSI 970 GTX Gaming i chłodzenie było super. Pytanie jaki jest VENTUS na 2070? Żadnej recenzji nie mogę znaleźć, już nawet nie żeby takie rodzynki jak głośność/temperatury sobie obadać, ale chociażby taki standard jak potencjał OC ocenić. No bo w tej chwili wybór pomiędzy 2070 a 2060 Super to w zasadzie tylko albo cena albo potencjał OC. edit:zakładając oczywiście kulturę pracy na tym samym poziomie, taka moja perspektywa, ale może to nie bylo do końca jasne tak jak to napisałem Edytowane 9 Września 2019 przez qhash poprawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Tu masz porównanie model do modelu jak chodzi o RTX 2070 :) możesz zobaczyć podobne materiały o innych kartach Napisałeś wyżej 10,5? Ale czego? To jest wysokość obudowy? Bo jak tak to nie wejdzie karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 10,5" to maksymalna długość karty, która wchodzi do SG13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Więc. Szukaj 2 wentylatorów... Msi gaming x lub z Gigabyte gaming oc jest za dlugiWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Ewentualnie MSI Armor jakbyś znalazł sporo taniej od Gaminga :) 266,7 mm to twój maks limit według tego co podają w opisie budy na proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Jeśli będzie sporo tańszy armor to ok jak różnica 150zl to gaming Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 wracając do mojego problemu pomaga tylko wyłączenie listwy na min 10 min .. w każdym razie jak ide do pracy to wyłączam kompa i listwę i jak przychodzę to się normalnie uruchamia - nic innego w sumie nie pomogło - nie sprawdzałem jeszcze w drugim kompie czy problem występuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 wracając do mojego problemu pomaga tylko wyłączenie listwy na min 10 min .. w każdym razie jak ide do pracy to wyłączam kompa i listwę i jak przychodzę to się normalnie uruchamia - nic innego w sumie nie pomogło - nie sprawdzałem jeszcze w drugim kompie czy problem występuje ...Zasilacz... Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) zasilacz nowy i na 1060 nie było problemu zasilacz 1000W EVGA - zasilacz obciążany był i podłączany pod testery nic nie wykazało .. ewentualnie może jeszcze kable sprawdze ale wątpie - znajomy na RTX 2080 zwykłym ma ten sam problem - ogólnie na forach niektorzy to na RMA wysyłąja - jeszcze mówie sprawdze na drugim kompie tam też nowa zasiłke dwa dni temu zamontowałem .... Edytowane 9 Września 2019 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-RTX-2060-SUPER-GAMING-X/Specification 248mm długości, wchodzi spokojnie, i według kilku recenzji, które przeglądałem i mojego doświadczenia z MSI GTX970Gaming, to chłodzenie jest raczej po stronie tych cichych niż głośnych. Dalej nie wiem co się z zasady lepiej podkręca - 2070 czu 2060 Super? szczególnie MSI 2070 VENTUS co można dostać taniej refurb/po testach (Swoja droga ciekawe skad xkom ma 25 kart po testach) niż takie 2060 super gaming x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Nie da się wprost określić potencjału OC całej serii. Teraz producenci dają inne power limity, ustawiają inne taktowanie zegara. 6-8% o tyle zrobisz OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Dokładnie... Mam 2070 super Gigabyte gaming oc i rdzeń plus 70 a pamięci plus 600.. A widzę na stronach kręcą ta kartę do 130 rdzeń i 900 pamięci i to prawie każda strona o kompach guru techpower itp więc nie wiem od czego t ok zależy z 1060 miem to samo słabe ocWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 (edytowane) no to jak to jest, że wielu testerów, głównie z redakcji portali, piszą o taktowaniach rdzenia na 2GHz+ ( na kartach z chipem 400A, czyli przeróżne wersje OC danego modeluy 2070 oczywiście)? dostaja jakieś lepsze karty? Edytowane 10 Września 2019 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Kwestia napięć, konkretnego egzemplarza? Pasty termoprzewodzącej? - niektórzy testujący po unboxingu często rozbierają karty i potem na nowo nakładają pastę, niejednokrotnie tą z najwyższej półki, a wiadome jest, że te standardowe pasty stosowane przez producentów często są o dupę roztrzaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Za duże różnice.. 130 a 70 to różnica wydaje mu się że to. Jest naciągane żeby kupić tą kartę płacą im za toWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Jest jeszcze jedna rzecz, którą zauważyłem, że często robią testy samego GPU na takich mega high-endowych konfiguracjach zwłaszcza na zagranicznych portalach gdzie mają topowe mobo, do tego najmocniejsze procki czasem z limitowanych serii (nawet jeśli z poprzednich generacji). Te konstrukcje są "wyżyłowane" na maksa i może to mieć jakiś minimalny wpływ. No i zawsze też pozostaje kwestia zasilacza choć nie wiem jaki posiadasz. Ewentualnie w twoim wypadku musiałbyś podbić napięcia i zwiększyć obroty wentylatorów już od niższych temperatur, może wtedy uda się podciągnąć wyżej. Lub... chodzi o konkretną rewizję karty, czasem tak jest, że jest "downgrade" i zdarzy się producentowi wrzucić słabsze kości czy np. przykładać mniejszą uwagę do kontroli jakości produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 SST-SX500 v2.0, chciałem Corsair SF450 Plat ale jest za głośny, niemniej OC pełne by już było na granicy wtedy ;) tak mam zapas tych 100W po mocnym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Jest jeszcze jedna rzecz, którą zauważyłem, że często robią testy samego GPU na takich mega high-endowych konfiguracjach zwłaszcza na zagranicznych portalach gdzie mają topowe mobo, do tego najmocniejsze procki czasem z limitowanych serii (nawet jeśli z poprzednich generacji). Te konstrukcje są "wyżyłowane" na maksa i może to mieć jakiś minimalny wpływ. No i zawsze też pozostaje kwestia zasilacza choć nie wiem jaki posiadasz. Ewentualnie w twoim wypadku musiałbyś podbić napięcia i zwiększyć obroty wentylatorów już od niższych temperatur, może wtedy uda się podciągnąć wyżej. Lub... chodzi o konkretną rewizję karty, czasem tak jest, że jest "downgrade" i zdarzy się producentowi wrzucić słabsze kości czy np. przykładać mniejszą uwagę do kontroli jakości produktu.Teraz mam seasonic 650 Focusa nowke sztukę.. Mialem OCZ mod xtream to też niskie oc więc to nie zasilacz a wymyśl tych osób co robią niby testy pokażą w msi afterburner że tyle ustawili a potem tylko wyniki z gier i tyle Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 masz focus SGX ? jak głosność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Mam tego Focusa 650 w co ma proline jest promocja o ile się nie mylę... Nie słyszalny na hybrid mode czy bez nie słychać go wglWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1312 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Witam, stałem się posiadaczem MSI RTX 2060 Super Gaming X. No i po odpaleniu Wiedźmina czy innej gry słyszę koncert z obudowy. Żeby była jasność - ciche popiskiwanie cewek zrozumiem.. ale dosłownie skwierczenie w Wieśku przy odpalonym V-syncu jest dla mnie nie akceptowalne. Pytam bo może jest tu ktoś kto posiada tą kartę, czy u was też tak bardzo słychać cewki ? Nie słychać wentylatora jedynie cewki. Co robić - wymieniać do skutku ? Zasilacz BeQuiet System Power 600 W // Poprzednio był SPC i na nim również był pisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Ja bym się nie zastanawiał, tylko reklamował. Wyślij mail do serwisu z opisem i zobacz, co Ci odpiszą. Trafiłeś taką sztukę i raczej powinno to podlegać gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Nie raczej, tylko na pewno na gwarancję powinni przyjąć. Opisać, nawet nagrać, wysłać zgłoszenie, czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevWolt Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Witam, po wymianie karty na całkowicie inną mam problem (chyba że to tak ma być), po uruchomieniu komputera karta wchodzi na maksymalne obroty przez 5-10sek. Podczas normalnego użytkowania nic się nie dzieje złego. Karta to MSI Geforce RTX 2070 SUPER GAMING X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Raczej nie jak już to wentylatory w obudowie Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevWolt Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 Sprawdziłem, na 100% są to wentylatory karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Taki ich urok. Mój Palit RTX 2070 Super ma tak samo. Po włączeniu komputera, kilka sekund wentylatory kręcą na maxa, a potem normalnie. Po uśpieniu komputera i po wzbudzeniu tego nie ma, tylko przy włączeniu. Edytowane 15 Października 2019 przez recedent 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryxt Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Witam. Mam problem z w.w karta graf. i monitorem zewnętrznym. Mianowicie gdy podłączam monitor zewnętrzny kablem HDMI do laptopa wszystko działa bez problemu, problem pojawia się po odłączeniu monitora zewnętrznego; konkretnie laptop traktuje odłaczony monitor jako głowny i nie można na nim uruchomin panelu sterowania NVIDIA ; pokazuje się problem "ustawienia ekranu NVIDIA nie są dostępne. Użytkownik nie korzysta obecnie z monitora podłaczonego do karty graficznej NVIDIA" Dodatkowo nie można uruchomić większości gier. laptop to : Asus ROG strix scar II gl504 g, rtx 2070, i7 (aktualizacja sterowników i ponowna instalacja nie dała rozwiązania problemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Gdy masz podłączony monitor to w ustawieniach systemu lub w samym panelu nvidii(zakładka: Set up multiple displays i klikasz prawnym na ekrany z cyframi) przestawiasz, by 1(głównym) monitorem był monitor w laptopie, a 2 ten podłączony, ewentualnie włączasz kopiowanie obrazu. Edytowane 19 Października 2019 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...