patryxt Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) ok. Tylko tam jest widoczny tylko ten monitor zewnetrzny Edytowane 19 Października 2019 przez patryxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Palit ma chyba dual bios i zworka trzeba zmienić na cichy lub normalny o ile wiemWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Palit ma chyba dual bios i zworka trzeba zmienić na cichy lub normalny o ile wiemWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sclav Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Witam! Po złożeniu zamówienia, okazało się, że wybrany przeze mnie model jest obecnie niedostępny (Palit GameRock Premium) :) Jaki inny polecilibyście model w okolicy 2500-2600 złotych? Patrzyłem na: Palit JetStream (do 1815MHz, dobre opinie słyszałem) Gigabyte Aorus Xtreme (najwyższy zegar) MSI Gaming X (niby najniższy zegar z wymienionych, ale solidna marka) Gainward Phantom GS 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Aorus będzie najwydajniejszy z tym że to wymaksowna karta i nie podkręcisz jej. Z Jetstreamem i Gaming X możesz się pobawić i są to chłodniejsze karty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Ew. taniej: https://www.morele.net/karta-graficzna-kfa2-geforce-rtx-2070-super-ex-8gb-gddr6-27isl6mdu9ek-6130183/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sclav Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Pójdę z Palitem. Widzę, że w trybie boost ma 1815 i czytałem sporo opinii o tym jaka jest cicha i chłodna. Spróbujmy :D Jako, że powoli dobijam do końca (muszę jeszcze zdobyć upragnioną obudowę), mam nadzieję niedługo pochwalić się gotowym produktem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla_pl Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Kupiłem kartę Gigabyte Geforce RTX 2070 Super Gaming OC 3X, według GPUZ podczas gry w symulator lotu DCS taktowanie GPU wzrasta do 1980 mhz czy to jest możliwe ? inne programy typu msi afterburner, gigabyte extreme gaming engine pokazują te same wartości. Drugie pytanie czemu według msi afterburner taktowanie pamieci to 7000 mhz skoro specyfikacja podaje 14 000? GPUz podaje 1750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Taktowanie rdzenia to taktowanie tzw turbo albo boost to normalne u mnie po oc bostuje do 2050 :) pamięci liczy się x2 czyli 7000 razy 2 masz 14000 mam tą samą kartę wersja gaming oc Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla_pl Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Dzięki za info , juz myslalem ze karta jest cos nie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Nie wszystko jest ok :) Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) też szukam 2070S, tyle że mam 2-slotowy limit na chłodzenie (chociaż próbuję go obejść) - w każdym razie w linii 2070S według mojego rozeznania pierwszy raz MSI nie jest "top choice". Od Palita masz też GR, JetStream ma niższy zegar niż referent, chyba że na stronie Palit jest błąd: http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=3097&lang=en&pn=NE62070V20P2-1061J&tab=sp Tutaj też widać ten większy zegar na JS: https://premiumbuilds.com/graphics-cards/best-rtx-2070-super-card/ W zasadzie nie wiem czym ten JS od GR się różni, oprócz LED wzgledem GR, bo radiator wyglada na identyczny. Mam też pytanie - niektóre karty są na PCB od 2070 a niektóre na PCB 2080 - myślałem, że wszystkie tak będą, bo 2070S to kastrat 2080. Orientuje się ktoś, które są które? ZOTAC AMP jest na 99% na 2070, AURUS i wszystkie STRIX na 2080 - tyle wiem. Edytowane 5 Listopada 2019 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 5fps w te czy we w tę robi komuś różnicę ? Polecam Palit 2070 Super. Mam JetStream i jest świetna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 @qhash to raczej dużego wyboru nie masz bo nawet MSI RTX 2070 Super Armor ciut wychodzi ponad 2 sloty, a jest jedna z "chudszych" kart. Gaming Mini od Zotaca powinien ci "wejść". Tak jak napisał @recedent i to nawet nie jest różnica 5 klatek tylko często 2-3, więc raczej dobieraj tak, żeby ci się karta zmieściła, a nie żeby miała zegar rdzenia wyższy o 30MHz... do jakiej obudowy chcesz to pakować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Gigabyte 2070S Windforce 3X OC jest na 2 sloty . Gaming OC i Aorus są na 2.25 2.5 slota. Najprawdopodobniej będe brał Gaming OC jednak, modyfikował obudowę i jeszcze wsadzał dwa 120x120x12mm wentylatory jak będzie za ciepło. Pakuje do Node202. Chodzi o to, że właśnie ta różnica 2 slot w GB WF 3X OC vs 50.2mm (czyli jakieś 2.5 slota) w przypadku GB GAMING OC, jest dla mnie istotna, bo to większy radiator - chłodzenie jest to samo WF 3X, karta nie będzie grubsza, w sensie samo PCB, jedno od drugiego, nawet jeśli jedno jest z 2070 a drugie z 2080 (ciągle próbuję to ustalić). Niestety nie ma nigdzie porównania tych 2 kart, bo dla 99% uzytkowników będzie tak jak mówicie - bez znaczenia. Dla mnie jednak jest to mega istotne czy lepiej bedzie wziac 2 slot WF 3X OC i zmieścić jeszcze 25mm wentylatory czy GAMING OC z 12mm wentylatorami - ale może być tak że w tym drugim przypadku nic nie zmieszczę :/ stąd dylemat. edit: ha, chyba doszedłem do tego jak sprawdzić czy PCB jest 2070 czy 2080 - 2080 będzie miało 8+8 PIN, a 2070 8+6 pin https://premiumbuilds.com/graphics-cards/best-rtx-2080-super-cards/ tylko dalej nie wiem co taka informacja właściwie daje ;) Edytowane 5 Listopada 2019 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 attyla_pl - możesz napisać jak wrażenie jeśli chodzi o kulturę pracy? są recenzję dostepne, ale fajnie mieć informację od normalnego użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja mam tą kartę i powiem tak nie słyszalna podobnie jak poprzednia karta czyli msi 1060 GAMING X tym razem Gigabyte bo msi trio była za długa ale ten Gigabyte jest naprawdę cichy i do exe wykonany Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 a o :) to będą dwie opinie mam nadzieję - dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Ale warto wziąść pod uwagę też Palit gamerock premium tym bardziej że ma lepsze możliwości oc ale jest ciut glosniejsze pod obciążeniem Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 nie da rady, jest za duży - ma 59,6mm wysokości - niby byłoby wręcz idealnie bo mam dokładnie 60mm miejsca, ale tam gdzie to musze wsadzić jest też sekcja z USB/włącznikiem/itp z panelu przedniego... nie chciałbym jej potem oddawać ;) plus GB ma 4 lata gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 To fakt jak zarejestrujesz swoją drogą muszę też sam zarejestrować kartę :) Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozonek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Mam problem z Asus RTX2080Ti Dual. Karta ma takie statsy w GPU-Z:https://imgur.com/gallery/uo6ApsT Problem jaki mam to w trakcie pracy jak karta osiągnie 75 stopni zaczynają wentylatory pracować na 100%. Próbowałem kartę osadzać w innym slocie, budę otworzyłem nic to nie daje. Ustawienie prędkości w MSI afterburner zmienia o tyle że startują wcześniej ale i tak dobijają do 75 st. Jedyna rzecz która mnie dziwi to to że niby pokazuje prędkość wentylatora na 3300 rpm ale HWINFO pokazuje 55%:https://imgur.com/gallery/MZjiEVg Karta była już raz na RMA asusa ale nic nie stwierdzili. Niby nie mogą za symulować problemu. Wysłałem drugi raz ale sam się zastanawiam co dalej. Potrwa to pewnie znowu ze 2 tygodnie. Wiem że te modele nie grzeszą kulturą pracy no ale chyba powinno dać się wysterować to tak że nawet jak osiągnie 80 stopni przy wnetylach 75% a tak się nie da. Inaczej - nie widziałem nigdy więcej jak 76 stopni na tej karcie. Tak jakby miała "zaszyte" te 75 stopni albo jest uszkodzona. Zmiana limitu temp na 88 stopni nic nie daje. Nie robiłem UV bo raczej wolę mieć to działające na stocku. Jeszcze jedno - wg screenu z GPU-Z karta ma chip Binned czy nie? Niby pokazuje 1E07 czyli binned? Jest sens ją flashować? WIdzę na stronie tutaj:https://www.techpowerup.com/vgabios/206269/asus-rtx2080ti-11264-180919 że bios mam starszy - wiadomo co ten nowy zmienia? Jest jakiś log? Rozumiem że flash powoduje utratę gwarancji? Ręce opadają. Edytowane 13 Listopada 2019 przez mozonek link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 To nornne w tej karcie to chłodzenie jest słabe i tyle moja 2070s ma 69 i wentylatory na 50 ale mam Gigabyte Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozonek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Ok, normalne jest że nie mogę ustawić prędkości? No chyba nie. Myślałem że jak karta się przegrzeje to zegary zwolnią i tyle. Rozumiem że koło 80st by zaczęła wyć ale 75? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 A nie powinieneś czasem skorzystać z tego? https://www.asus.com/us/site/graphics-cards/gpu-tweak-ii/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozonek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Próbowałem - jest to samo. Afterburner powinen działać na wszystkich kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 To może jakiś lekki undervolting? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Ok, normalne jest że nie mogę ustawić prędkości? No chyba nie. Myślałem że jak karta się przegrzeje to zegary zwolnią i tyle. Rozumiem że koło 80st by zaczęła wyć ale 75?Pewnie musisz odblokować ustawienie wentylatorów albo ten model tak ma Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozonek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 17 minut temu, Michikun napisał: To może jakiś lekki undervolting? Jak wróci bez naprawy znowu to popatrzę. Nie jestem zwolennikiem takich działań ale jak się nie da to będę próbował. 10 minut temu, R3jn napisał: Pewnie musisz odblokować ustawienie wentylatorów albo ten model tak ma Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Jak wysteruje w AB na 100% od np 65 Stopni to wszystko pokazuje ok. Wkurza mnie tylko że np nie mogę puscić jej na 78-79St przy 70% wentyli. Gorzej jak ten "model tak ma" :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallan1989 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2019 Witam, mam problem z dużymi spadkami fps w battlefield 5, przy rozdzielczości 1080p i najniższych ustawieniach mam średni fps na poziomie około 110, max fps około 140, a 1% low wynosi 12 fpsów. Czuć przy grze ścinanie. Mój sprzęt: B450 Tomahawk ryzen 5 2600 RTX 2070 WINDFORCE 8GB Ram aegis g skill 2x 8gb ustawione na 2933 chlodznie thermalright macho rev b dysk su800 512GB na dane i ADATA 256GB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro na system windows 10 z najnowszymi aktualizacjami, tak samo karta grawiczna bios etc załączam temperatury po ograniu battlefielda V Problem występuje w każdej grze, czy to battlefield czy pubg czy inna gra. Proszę Was o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...