ramp Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 witam mam zamiar zamówić taki zestaw https://www.morele.net/inventory/info/5b2ecc32/ bylem w salonie morele zamówić taki zestaw to mi niezbyt wyspany sprzedawca powiedział ze zasilacz minimum 750W a ramy będą musiały być zaniżone !? koniec końcu nie złożyłem zamówienia ;{ i tu moje pytania zasilacz podoła zadaniu ? ramy będą śmigać 3200mhz po wczytaniu profilu xmp bez problemów ? może jakiś poprawki ? ps. procek i karta graficzna nie będą podkręcane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramp Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 dzięki za odpowiedz co do tego podkręcania póki co raczej nie będę podkręcać procka i k. graficznej ale wole mieć taką możliwość a te parę złotych to nie problem dzięki za info o ssd fakt wybrałem ten najczęściej zamawiany :{ co do pamięci ram znalazłem takie info https://www.gskill.com/en/configurator?manu=54&chip=3094&model=3110 to chyba spis pamięci/testów kości które poszły na tej p głównej :? z tymi co wybrałem raczej tez nie będzie problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Zestaw jest złożony bardzo poprawnie i nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń, tylko moim prywatnym zdaniem do podkręcania procesora sprzęt powinien być mocniejszy. Chłodzenie Macho rev. B i do tego płyta Extreme 4 z 12 fazową sekcją zasilania a do tego większa obudowa i zasilacz minimum dobre 550w w goldzie. Kup sobie lepiej pod ten zestaw 8500 / 8600 bez K, lub jak Masz więcej kasy i7-8700 bez K. Nie chcę absolutnie uszczuplać Twoich aspiracji, tylko licz się z tym, że po mocnym OC podczas obciążenia sekcja zasilania może być gorąca a wentylator chłodzenia CPU chodzić na wysokich obrotach. SSD dał bym Adata SU900 256GB na pamięci MLC. Pisał bym do sklepu prośbę o gratisowy, lub chociaż tańszy montaż. Montaż komputera za 125zł to moim prywatnym zdaniem dosyć drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramp Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Dnia 25.07.2018 o 20:43, FxJ napisał: @ramp ? koszyk chyba przestał działać po tym jak handlowiec przerobił go na swoja ofertę zbijając cenę do 5496 z darmowa dostawa https://www.morele.net/inventory/info/126c84eb/ sprzęt zamówiony dzięki wszystkim za pomoc Edytowane 27 Lipca 2018 przez ramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramp Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) nie wiem czy tak można ale odświeżę temat dzięki wszystkim za pomoc wszystko śmiga bez problemów w samej budzie mam nowe pytanie/problem ;/ posiadam telewizor który jest podłączony przez hdmi do kompa przez co nie wykrywa trybu PC i natywna rozdzielczość wychodzi poza ekran ;/ (tryb overscan w tv jest nieaktywny niby działa tylko pod dvi) czy istnieją kable nie przejściówki (30cm max 1,8m) dvi na d-sub ? wszędzie są same kable z pinami do okola tego minusa a ja potrzebuje tak jak na załączonym zdjęciu ;/ nigdzie takiej opcji kabla nie mogę znaleźć są takie w ogóle ? Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez ramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...