Skocz do zawartości
shach

Zasilacz i obudowa do GTX 1050Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję w tym miesiąciu zrobić upgrade do mojego komputera i dokupić GTX 1050Ti lub 1060 jeżeli wystarczy mi kasy, oto specyfikacje:

Płyta główna:FM2-A55M-E33

Procesor:AMD Athlon II X4 750K 3,49 Ghz

Karta Graficzna:Palit Geforce GTX 650

Ram:8 GB DDR3

Zasilacz:Logic 500 (na obudowie zasilacza jest napisane MAX 485W)

Dysk:

Obudowa:Stara obudowa metalowa ze złym przepływem powietrza. (do wymiany, nie jestem nawet w stanie podać modelu)

Zasilacz znajduje się na tzw. "czarnej liście zasilaczy" więc martwie się że po prostu nie uciągnie nowej karty.(próbowałem na nim również podkręcić procka i po zwiększeniu zegara wyłaczą się komputer)  Proszę o poradę jaki zasilacz mam kupić, jeśli w ogóle muszę. Dodam że sprzęt jest stary aczkolwiek ten procesor daje radę nawet w grach typu GTA 5 czy Wiedzmiń 3 ( Dowód). Na wymianę całego sprzętu nie mam pieniędzy a budżet na kartę, procesor oraz obudowę to ok: 1500 zł. Dodatkowe pytanie czy karta GTX 1060 byłaby ograniczana przez ten procesor?

Edytowane przez shach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 23.07.2018 o 20:56, goral2099 napisał(a):

Przy tym CPU, to chyba nawet 1050Ti nie rozwinie skrzydeł do końca.

Nie myślałeś o sprzedaży i kupnie jakiejś używki typu i5 drugiej lub trzeciej generacji?

Rozwiń  

Myślałem, ale wtedy musiałbym wymienić płytę główną, a nie mam kasy. Myślałem żeby sobie kartę graficzną na razie kupić a potem wymienie całą resztę jak już przestanie uciagąc gry.

Edytowane przez shach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi