shach Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Witam, planuję w tym miesiąciu zrobić upgrade do mojego komputera i dokupić GTX 1050Ti lub 1060 jeżeli wystarczy mi kasy, oto specyfikacje: Płyta główna:FM2-A55M-E33 Procesor:AMD Athlon II X4 750K 3,49 Ghz Karta Graficzna:Palit Geforce GTX 650 Ram:8 GB DDR3 Zasilacz:Logic 500 (na obudowie zasilacza jest napisane MAX 485W) Dysk: Obudowa:Stara obudowa metalowa ze złym przepływem powietrza. (do wymiany, nie jestem nawet w stanie podać modelu) Zasilacz znajduje się na tzw. "czarnej liście zasilaczy" więc martwie się że po prostu nie uciągnie nowej karty.(próbowałem na nim również podkręcić procka i po zwiększeniu zegara wyłaczą się komputer) Proszę o poradę jaki zasilacz mam kupić, jeśli w ogóle muszę. Dodam że sprzęt jest stary aczkolwiek ten procesor daje radę nawet w grach typu GTA 5 czy Wiedzmiń 3 ( Dowód). Na wymianę całego sprzętu nie mam pieniędzy a budżet na kartę, procesor oraz obudowę to ok: 1500 zł. Dodatkowe pytanie czy karta GTX 1060 byłaby ograniczana przez ten procesor? Edytowane 23 Lipca 2018 przez shach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shach Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Taki zasilacz poleconono mi na innym forum, podobno cena okazyjna https://proline.pl/zasilacz-seasonic-focus-gold-450-ssr-450fm-80plus-gold-450w-p1170205 Rzeczywiście chłodzenie dosyć głośno chodzi, ale czy jest konieczna jego zmiana? Nawet jeśli nie będę podkręcał procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shach Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Okej, dzięki za informację. Czyli nawet w blaszaku (mojej obudowie) dobre chłodzenie wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Przy tym CPU, to chyba nawet 1050Ti nie rozwinie skrzydeł do końca. Nie myślałeś o sprzedaży i kupnie jakiejś używki typu i5 drugiej lub trzeciej generacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shach Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) 13 minutes ago, goral2099 said: Przy tym CPU, to chyba nawet 1050Ti nie rozwinie skrzydeł do końca. Nie myślałeś o sprzedaży i kupnie jakiejś używki typu i5 drugiej lub trzeciej generacji? Myślałem, ale wtedy musiałbym wymienić płytę główną, a nie mam kasy. Myślałem żeby sobie kartę graficzną na razie kupić a potem wymienie całą resztę jak już przestanie uciagąc gry. Edytowane 23 Lipca 2018 przez shach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 No na takiego i5 2400 + chłodzenie i MB musiałbyś mieć ze 250-300PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...