Usuri Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam. Mój zestaw to: Płyta: MSI Gaming 5 Procesor: i5 - 4690K Grafika: GTX-970 Obudowa: Fractal Design - Define R5 Tyle tytułem wstępu. A teraz do rzeczy. Kupiłem ten zestaw 3 lata temu wraz z zasilaczem "Cooler Master 550 W 120 mm VS Series Hybrid Modular Quiet Fan". I teraz zasilacz zaczyna wariować w sposób taki że jak wyłączę komputer to muszę poczekać z 4 godziny zanim ponownie będę w stanie go włączyć. Oczywiście muszę też wyłączyć głównym przyciskiem na zasilaczu. Bo inaczej nie da rady go ponownie uruchomić. Więc chciałbym kupić nowy zasilacz i pytanie tylko jest jaki? Czy możecie polecić jakiś zasilacz lub firmę która jest znana z solidności wykonania? I zasilaczem będę się cieszył dłużej niż 3 lata? Cena do 400zł ale rozważę każdą propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Albo ww. SS Focus Plus albo Corsair RMX 550W/ 650W - odpowiednio 400 i 440 zł w morele.net . Oba mają certyfikat spraności 80+ Gold , w pełni modularne okablowanie oraz wentylator z trybem półpasywnym - SS ma 120 mm a Corsair 135 mm . Corsair ma trochę bogadsze okablowanie , choć wtyczki najbardziej potrzebne w obecnych kompach są w identycznej ilosci w obu PSU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usuri Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Dzięki wam obu za informację. Rozeznam się co u mnie (w UK) jest dostępne i zdecyduję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...