SaintInside Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć, mam możliwość zakupu jednego z dwóch wskazanych w temacie monitorów: ASUS VA326H vs. SAMSUNG LC27FG73FQU ale kompletnie nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji, a czas goni. Cena za oba to promocyjne 1299 zł. W ASUSie fajne jest to, że jest duży ekran, komplet złączy d-sub, dvi oraz HDMI (które faktycznie dość regularnie wykorzystuje), design i obecność "głośniczków" W SAMSUNGu wydaje się, że lepiej działające OSD i więcej opcji kalibracji ekranu, być może FreeSync (nie wiem czy to coś warte tak naprawdę), możliwość regulowania parametrem brightness przy presecie sRGB czego nie da się zrobić w ASUSie. Od ekranu do twarzy mam ~75 cm. Przesiadam się po 10 latach z BenQ FP241VW bo pojawiły się plamy na matrycy i irytujące piszczenie. Sam w sobie spełniał moje oczekiwania w 100%, i dlatego teraz trudno mi dokonać rozsądnego wyboru - gdybym mógł kupiłbym drugi raz. Mieliście do czynienia z tymi ekranami? Możecie się wypowiedzieć o sensowności zakupu? Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy wyborze? Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez SaintInside Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaintInside Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 ok, ale jeżeli wybór zamykał by się tylko pomiędzy tymi dwoma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...