Janosik303 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam, mam pytanie dotyczące kupna używanego telefonu. Czy jeżeli telefon został wzięty razem z abonamentem i ja kupuje sam telefon, to co w takim przypadku z gwarancją? Warto kupić taki telefon, który został wzięty w abonamencie czy lepiej szukać telefonu, który został kupiony w zwykłym sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 jeśli w gwarancji są dane kupującego to gwarancje tylko on może zrealizować, tak przynajmniej kiedyś wyczytałem, w przypadku rękojmi może być inaczej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 14 minut temu, TSRules napisał: jeśli w gwarancji są dane kupującego to gwarancje tylko on może zrealizować, tak przynajmniej kiedyś wyczytałem, w przypadku rękojmi może być inaczej Karta gwarancyjna pewnie wcale podpisana nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Tylko nie kupuj nic co było brane w Plusie lub w T. Tam są raty i jeżeli kupujący nie spłaci sprzętu do końca, to blokują telefon i możesz go do śmietnika wyrzucić albo sądzić się ze sprzedającym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 10 minut temu, goral2099 napisał: Tylko nie kupuj nic co było brane w Plusie lub w T. Tam są raty i jeżeli kupujący nie spłaci sprzętu do końca, to blokują telefon i możesz go do śmietnika wyrzucić albo sądzić się ze sprzedającym. To może być problem. Tylko jak mają go zablokować skoro nie będzie w nim karty sim osoby, która brała abonament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piomax Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Telefon operator może zablokować po numerze IMEI lub seryjnym urządzenia. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez piomax 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zablokują po IMEI . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, goral2099 napisał: Zablokują po IMEI . Czyli lepiej kupić telefon, który został zakupiony w jakimś sklepie a nie u operatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Sklep lub Play/Orange. Będzie bezpieczniej. Nie słys,ałem żeby inne firmy takie blokady stosowały. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, goral2099 napisał: Sklep lub Play/Orange. Będzie bezpieczniej. Nie słys,ałem żeby inne firmy takie blokady stosowały. Dzięki, to będę takich szukał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...