tomekwsrod Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Cześć, Do pracy używam sprzętu z 2013 roku, który mimo że nadal jest bardzo mocny, to do gier się nie nadaje. MacOS, słaba karta graficzna, klawiatura i mysz słabe w grach, w których liczy się feedback, precyzja i szybkość. Moje ulubione gry to Starcarft 2 i TombRaider (wkrótce nowa część). Chciałbym kupić komputer do gier. Tylko i wyłącznie. Śledzę forum i nowości na purePC. Stąd pytanie, czy czekać z budowaniem zestawu, aż nowości sprzętowe wejdą na rynek, a może składać teraz? Mam odpowiedni budżet, nie chcę oszczędzać każdego grosza, ale też nie chcę niepotrzebnie przepłacić. Chciałbym, aby taki komputer płynnie pociągnął wyżej wymienione tytuły na maks detalach i w 60 fps. Zasugerować się którymś zestawem na purePC, czy warto zaczekać (nie mam z tym problemu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheStachu12 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Co ma być jeszcze oprócz komputera w zestawie? Sam komputer? Monitor? Klawiatura,myszka? Jakieś peryferia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Z gpu warto jeszcze poczekać, ceny powinny zacząć wreszcie spadać bo póki co są nierealne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekwsrod Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 1 hour ago, TheStachu12 said: Co ma być jeszcze oprócz komputera w zestawie? Sam komputer? Monitor? Klawiatura,myszka? Jakieś peryferia? Monitor, klawiaturę i mysz, z tych rzeczy wiem co chcę, zastanawiam się nad samym PC. @sdfl i @B@nita ok, w takim przypadku zaczekam. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) 22 godziny temu, tomekwsrod napisał: Moje ulubione gry to Starcarft 2 i TombRaider (wkrótce nowa część). To nic nie znaczy. Podstawowe pytanie to na jakiej rozdzielczości będziesz grał. Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekwsrod Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 @FxJ Jak zasugerowali poprzednicy zaczekam jeszcze tych kilka miesięcy i kupię całość. @barwniak 3840 x 2160 to natywna rozdzielczość monitora. Więc w takiej lub niższej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) 16 minut temu, tomekwsrod napisał: 3840 x 2160 to natywna rozdzielczość monitora. Więc w takiej lub niższej. Jak monitor 4K, to radzę czekać. Dziś musiał byś kupić dla 60fps w max detalach absolutny TOP dla Tomb Ridera, który jest wymagająca grą. Dziś, aby nie zobaczyć spadków poniżej 60fps w 4k detale full, to trzeba płyty x299 z min i7 8/16 40linii PCIe CPU do tego GTX 1080Ti SLI. Tylko takie coś daję gwarancję dla każdej gry zawsze powyżej 60fps. Z nową generacją CPU i GPU, jest szansa złożenia dla 4K czegoś takiego na 8/16 Z390 z pojedynczą GTX 1180Ti. Posiadanie monitora 4K i granie na nim w niższej rozdzielczości nie ma sensu, jakość obrazu straci bardzo. Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...