Sam Ficher Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, jak w tytule szukam zasilacza modularnego o mocy do 750W, bo mój Corsair RM Series 750W Modular 80Plus GOLD chyba poleci na reklamację, ponieważ komputer mi się resetuje w losowych momentach średnio raz dziennie, żadnych blue screenów nie wywala w folderze Minidump nic świeżego nie ma, sprawdzałem programem Blue Screen View, system przeskanowany pod kątem wirusów - nic nie ma. Jest póki co na szczęście na gwarancji w Morele.net do czerwca 2019r. Raczej jak od nich wróci z reklamacji to i tak go potem opylę, ewentualnie wyląduje w starym kompie. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Sam Ficher mała literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Seria RM to generalnie jedna z lepszych od corsaira, więc może jakaś wadliwa sztuka ci się trafiła. Jak wróci z gwarancji albo dostaniesz nowy to go zostaw, nie ma sensu zmieniać. Ja mam bequiet straight power 680W od 2011 roku do dzis, juz po gwarancji ale wciąz stabilny jak skała. A jeżeli juz koniecznie chcesz kupić to be quiet i seasonic są chwalone. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sam Ficher Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 3 godziny temu, Tomason13 napisał: Seria RM to generalnie jedna z lepszych od corsaira, więc może jakaś wadliwa sztuka ci się trafiła. Jak wróci z gwarancji albo dostaniesz nowy to go zostaw, nie ma sensu zmieniać. Ja mam bequiet straight power 680W od 2011 roku do dzis, juz po gwarancji ale wciąz stabilny jak skała. A jeżeli juz koniecznie chcesz kupić to be quiet i seasonic są chwalone. No właśnie sam jestem zdziwiony, Corsair zawsze zachwalany, szczęście tyle, że jeszcze na gwarancji się to stało, chociaż 100% pewności że to zasilacz to nie mam. Niepodoba mi się stan dysku systemowego SSD Crucial CT256 MX100 (pokazuje 94%) w programie CrystalDiskInfo , myślicie, że to może mieć jakiś wpływ na te częste resety kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sido107 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 W zasadzie seria RM to b. dobre PSU, po RMA bym zostawił, jak chcesz zmienić to to tak jak chłopaki sugerują Seasonic Focus Plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 to raczej nie dysk, te 94% to zużycie dysku, ja mam tez na swoim crucialu 98% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...