Xardasbot1 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Proszę o pomoc męcze się z tym już ponad 6 godzin i mnie kurw..... bierze Postanowiłem kupić dysk SSD na system a mój stary hdd na jako magazyn danych Wyciągnąłem swój hdd i na samym SSD zainstalowałem win 7 z USB. Podaczylem hdd i cały czas bootowal się z hdd, nieważne co ustawiłem w biosie zawsze próbował botować z SSD ale nagle przełączał na HDD......No myślę sobie sformatuje cały hdd na innym kompie bo może jakieś pliki rozruchowe nie teges...Po formacie oba dyski razem nie odpalają...w sensie odpala z SSD system i już jak jest ikoną windowsa że odpala to wywala Black screen z błędem 0xc0000225 i tak za każdym jeba....razem. sam SSD działa ale jak tylko podłącze z nim hdd to ten błąd..do tego przy SSD i HDD nie jestem w stanie odpalić windowsa z USB bo ten sam błąd..... Zerowalem dysk hdd i dalej ten sam błąd przy rozruchu.....milion opcji w biosie przetestowane ahci ustawione i dalej razem nie startuje to jest kur... Niemożliwe.... Płyta Z87-g43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xardasbot1 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Przestawić zwordke? Jakieś piny są przy dysku ale nic do przestawiania niema dysk to HDD Samsung HD502HJ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xardasbot1 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Z tego co wiem to w dyskach sata już się zworek nieuzywa Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez Xardasbot1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zaktualizuj bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) 58 minut temu, sdfl napisał: zobacz czy masz cos takiego To jest dysk ATA. W dyskach SATA ten problem nie istnieje bo nie ma podziału na Master Slave. Każdy port SATA jest wykrywany osobno. Problem jest albo z jakimś sterownikiem, albo coś w kolejności bootowania ustawione źle. Spróbuj przywrócić domyślne ustawienia BIOSU. Potem wgraj nowszą wersję. I podłącz dysk HDD na innym kablu SATA i na innym porcie i sprawdź jak będzie. Upewnij się by ustawić dobrze kolejność bootowania. Najlepiej to jak się da to usunąć z listy dysk HDD i zostawić tylko by się bootował z SSD. Na przyszłość też tytułuj tematy jakoś bardziej rozważnie. Bo to "błagam o pomoc" to troszkę przesada. Nie umierasz ani nikt nie zaginął czy coś w tym stylu ;) Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xardasbot1 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Dzięki aktualizacja biosu pomogła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Dnia 12.08.2018 o 15:05, Xardasbot1 napisał: Z tego co wiem to w dyskach sata już się zworek nieuzywa To ci powiem że jest rodzynek fakt może już leciwy ale był : WD seria AAKS i była zworka do limitacji na SATA 150. Ot taka ciekawostka ( sprawdzona praktycznie w zamierzchłych czasach ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...