Sens Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Witam, jak najlepiej połączyć dwa laptopy z windowsem 10, tak żeby pograć po lanie w starsze strzelanki typu cs lu quake?? Czy można to zorbić po wi fi? Czy lepiej po kablu?? Jak tak to czy kabel ma być skrosowany? Czy stosunkowo nowe lapki poradzą sobie bez krosowania? Chodzi mi, o połączenie bez routera. Z góry dziękuję pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) A więc odpowiadając na pytania Przez router/Zapewne/Tak/Tak/Chyba\Nie wiem -Najprostsze byłoby podłączenie przez router ale to odpada, jako że chcesz połączenie bez routera -Jeżeli możesz kabel, to kabel zawsze jest lepszą opcją -Do podłączenia bezpośrednio komputerów powinno się udać bez crosowania kabli. Nowy sprzęt powinien mieć funkcje przełącznika Auto MDI-MDIX do rozpoznawania urządzenia po drugiej stronie. Przez Lan wyłącz sieć wifi w obu laptopach podłącz kabel i ustaw ręcznie 2 różna adresy ip w tej samej podsieci Przez WLan jeden z komputerów musi działać jak adhoc. W terminalu coś w stylu komendnetsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=adhoc key=tajnehaslo netsh wlan start hostednetwork i podłącz pod nową sieć drugi komputer Jeżeli nie zadziała podłącz 2 komputery do jednej grupy roboczej i sprawdź opcje udostępniania. Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dzięki. Podłączyłem komputery kablem. Działa bez problemu. CS 1.6 i starkraft śmigają ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...