BrandoPG Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Siema, obecnie mam taki zestaw: Pamięć GoodRam DDR3 4 GB 1333MHZ GR1333D364L9/8G 2 GB nie wiem jakiego ramu Płyta główna Asus P8H61-M LE R3.0 Prpcesor G620 GTX 750 I generalnie starcza mi bo nie jestem graczem. Chociaż gta 5 i wiedźmina odpaliłem. Chciałbym niedużym kosztem zrobić upgrade. Chcę kupić i5 3470 mam w okolicy za 180 zł, 8gb goodramu i takich samych parametrach (tylko 2 sloty na płycie) a za jakiś czas GTX1060 lub coś w tej cenie. Będzie to grać ze sobą czy coś innego w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Powinno działać bez problemu. Tylko na wszelki wypadek sprawdź czy masz odpowiednią wersję BIOSu przed zmianą CPU. Pomyśl też o SSD. Jeżeli gry nie są priorytetem, a budżet ograniczony, to zamiast 1060 weź np. 1050Ti i SSD. A jeszcze w sumie mógłbyś napisać jaki tam zasilacz siedzi. Raz na kilka lat też warto pomyśleć o wymianie. ;) Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 No to fajnie, ale autor napisał, że GPU za jaki czas ma zamiar kupić... a do kiedy ta Twoja promocja trwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrandoPG Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zasilacz mam jakiś w okolicach 350W. Będę go wymieniał razem z kartą. Na razie z 1-3 miesiące jeszcze pojadę na mojej 750 a potem zmiana grafy :) o ssd też myślę. Jest sens zakładać go i klonować (nie wiem dokładnie co się robi) stary dysk na niego czy konieczny jest format i nowa instalacja na SSD żeby to dobrze działo? Jeśli nowy system to raczej zostaje mój windows który mam od zdaje się 2012 roku bez reinstalki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 No po zmianie podzespołów reinstalacja może być konieczna. :) Zresztą raz na kilka lat warto odświeżyć system. Świeży postaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Tą promocję z X-kom to można sobie wsadzić w 4 litery , lepiej kupić osobno kartę i dobry SSD a nie kartę + badziewie na kościach 2D TLC , w dodatku od Kingstona - dla mnie po akcjach z SSD opartymi o kontrolery SF i asynchornicznymi pamięciami tą firmę omijam szerokim łukiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 No dysk SSD za free najlepiej sprzedać to zawsze profit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Tylko najpierw trzeba znaleźć jelenia na ten SSD - co z tego że nowy i był za free , jak to padaka - wspomniane wcześniej pamięci 2D TLC , mała wytrzymałość i kiepskie transfery , w dodatku nie wiadomo czy ten dysk ma pamięć cache - nigdzie o tym nic nie pisze . Ja bym go nie brał nawet za darmo . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...