Snake73 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam. Chciałbym stworzyć domową sieć komputerową. Mam do dyspozycji 2 komputery ( Win 10 1803 ), router TL-WR941ND do którego są podpięte. Do jednego z komputerów jest podpięta drukarka Samsung ML-2165. Internet dostarczany jest za pomocą modemu kablowego Arris CM 820 także podpiętego do routera. Chciałbym aby ktoś krok po kroku wyjaśnił mi co mam zrobić abym mógł między dwoma komputerami udostępniać dane a także drukować. Na obu komputerach jest dostęp do internetu, gry wykrywają się jak chcę pograć po LANie. Z góry dziękuję. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Snake73 Niekompletny opis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Do drukowania z dowolnego komputera, niezależnie od drugiego, trzeba by mieć drukarkę z eternetem lub WiFi, albo router z portem USB. A tak, to żeby coś wydrukować z drugiego komputera, musisz mieć cały czas włączony komputer, do którego jest podpięta drukarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Wiem o tym. Oba komputery są prawie cały dzień włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4089224/windows-10-share-network-printer https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4092694/windows-10-changes-to-file-sharing-over-a-network Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 "System Windows nie może uzyskać dostępu do \\localhost" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...